Aktywne Wpisy
kamil-tika +58
Zazwyczaj co sobote lece w miasto z ziomkami na jakies piwko itd. przez co sporo przesiaduje w roznych knajpach i mam jedno przemyslenie z tym zwiazane. Praktycznie co tydzien w kazdym lokalu obserwuje, ze jest minimum jedna lub dwie pary w skladzie murzyn + polka. To sie dzieje tydzien w tydzien jak ruszam w miasto i ide gdzies do knajpy a nie, ze raz na jakis czas cos takiego sie zdarza. Nigdy
plusem-wyklety +21
Wczoraj chciałem zamarynować mięso. Po otwarciu smród. Obślizgłe. Przebarwienia, których zdjęcie nie oddaje. Innymi słowy. #biedronka sprzedaje popsute mięso z ważnym terminem do spożycia. Druga paczka to samo. I to nie pierwszy raz kiedy mięso w biedrze kupiłem popsute mimo nie przekroczenia terminu do spożycia. I nie piszę tego pod kątem kalafiorów i urywania liści. W tym dyskoncie to norma. Przebarwienia na surowych mięsach. Napuchnięte już paczki gazami (zalecam zwracać na to
Kiedy archeolodzy krakowscy otworzyli wiosną 1973 roku grobowiec króla Kazimierza Jagiellończyka po 12 miesiącach rozpoczęła się nazwana przez niektórych "nową klątwą Tutenchamona" czarna seria, która uśmierciła 15 naukowców w ciągu 10 kolejnych lat. Archeolodzy i konserwatorzy drżeli o własne życie i bali się zemsty średniowiecznego władcy, tym bardziej, że wieko zostało otwarte w feralny... piątek 13-tego. Wkrótce potem okazało się że za wszystko odpowiada grzyb, kropidlak żółty.
#nauka #historia #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne