Wpis z mikrobloga

Co za inba przyjechala do mnie kuzynka z nowo wysranym gowniakiem i jej Sebkiem i pytaja czy bym chrzestnym nie zostal, to mowie ze jestem ateistą, w Boga nie wierze i nie mam zamiaru brac udzialu w tej szopce. Oni oburzeni no bo jak śmiem im odmowic, ojciec dostal ataku wscieklizny, tak ze piana z pyska leciala zaczal sie pruć, że wielki ateista sie znalazl jak moge nie pomoc kuzynce i w ogole zebym juz poszedl sobie na ten swoj komputer bo tylko na to sie nadaje xDD co za #!$%@? akcja
#ateizm #katolicyzm #bekazkatoli #zalesie #bekazpodludzi i #gimbokatolicyzm i oczywiscie #gimboateizm
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

rodzice chrzestni - mężczyzna i kobieta przedstawiający do sakramentu chrztu osobę chrzczoną.

Biorą także na siebie troskę o nią i poręczają za jej wychowanie w duchu religii, którą przyjmuje.
  • Odpowiedz
  • 1
@sukion-goldberg-iii ja mam chrzestnych na 2 stronie polski i widzę ich raz na parę lat i nikomu nie zazdrościlem chrzestnych nawet o tym nie myślałem idź na tego chrzestnego żeby się odpoerdolili
  • Odpowiedz
W sumie to dobra decyzja z Twojej strony, bo chrzestny powininem pomagac i towarzyszyc w wierze swojemu chrzesniakowi, a Ty jako zadeklarowany ateista nie jestes w stanie tego zapewnic.
To bylem ja, katol ;)
  • Odpowiedz
Kurcze niby jest lipa i w ogóle, sam miałem podobną sytuację tyle że kuzynka 2 dzieci i 2 różnych zapladniaczy a obecnie samotna mama :D
oczywiście odmówiłem ale na szczęście niektórzy w rodzinie myślą i tylko lekkie pierdy miałem że dziecku się nie odmawia bo niewinne itp.
Ogółem współczuję ale lubię czytać trzask konserwatywnych pękających dup na pokaz, coś ze mną nie tak ?
Rentowny_Gornik - Kurcze niby jest lipa i w ogóle, sam miałem podobną sytuację tyle ż...

źródło: comment_hsFuJd40HYHn68IHZKoBw1M0HCNFhbop.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@fnord23 tak, ale jak nalezysz do malej parafii (jak np ja) i ksiądz Cię ani nie widzi na mszach ani na kolędzie, bo się chowasz w pokoju (jak ja xD) to nie dostaniesz zaswiadczenia, że jesteś bierzmowany, co potrzebujesz do bycia ojcem chrzestnym/matka chrzestna
  • Odpowiedz