Wpis z mikrobloga

Religia - klasa 2

Odpowiedz na pytania na podstawie ilustracji.

Która z tych osób nie wierzy w Boga?

..................................................................
  • Odpowiedz
@fnord23: rozwiazanie takiej sytuacji jest jedno, wypisujesz dziecko z religi ;d
Ja miałem tego pecha ze moi rodzice mnie nie wypisali, ba zmuszali mnie nawet do chodzenia do kościoła sami mając to w p-----e :/
  • Odpowiedz
@Marek1991: Ja myślę, że najgorzej się żyje w krajach gdzie najwięcej jest osób wierzących, a najlepiej tam gdzie jest najwięcej ateistów, więc ten wasz bóg to jakiś p--------y s-----a, jakim zwyrolem trzeba być, żeby chcieć, by jakiś s-----a był stwórcą świata i przepotężną wszystkomogącą istotą?
  • Odpowiedz
@JulienSorel: typowi ateiści :P
@CzaryMarek: Mi się wydaje, że najgorzej żyje się w państwach dotkniętych klęskami np. głodowymi, gdzie nie ma gospodarki, pieniędzy, a ich przywódcami są dyktatorzy. Myślisz, że gdyby cała Afryka przeszła na gimboateizm to byliby bogatszym kontynentem od np. Europy w ciągu kilkudziesięciu lat? Szczerze w to wątpie, bo tam nie ma z czego się to bogactwo wziąć. Poza tym za bardzo się rozmnażają. Nie
  • Odpowiedz
@Marek1991: Korelacje między biedą, a edukacją i IQ widzisz, a między edukacją i IQ oraz ateizmem nie widzisz? Bo widzisz, albo to jest tak, że biedacy wierzą w boga, albo to jest tak, że ludzie z niskim IQ i słabą edukacją wierzą w boga :)
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: To zamiast wysyłać kase i paczki żywnościowe wystarczy zakazać religii i problem Afryki będzie rozwiązany. No a wy? Jesteście takimi wykształconymi ateistami i co chwile narzekacie jak to w Polsce źle, małe wypłaty i musicie pracować dłużej na Iphone niż Niemcy. Przecież średnia płaca wykopka powinna być na poziomie jakiś 10k jak nie lepiej i powinniście czuć dobrze.
  • Odpowiedz
@Marek1991: No zaraz, odpowiedz mi na pytanie, kto wierzy w boga? Biedacy czy głupcy?
Raczej coś innego wynika z tego co napisałem post wyżej = wyeliminujmy biedę i głupotę z Afryki, a zabobon sam się wyeliminuje.

Przecież Niemcy są znacznie bardziej zlaicyzowane niż Polska Xd
  • Odpowiedz