Wpis z mikrobloga

Do wszystkich tchórzy wyśmiewających katolików na wykopie, większość z was nie powiedziałaby tego co tu piszecie prosto w twarz dorosłemu mężczyźnie, który jest katolikiem.
Pozostaje wam wylewać waszą nienawiść do ludzi, którzy wybrali drogę z nadzieją na życie wieczne. Swoją nadzieję już dawno zatraciliście, więc z nienawiści do tych, którzy zmierzają dobrą drogą, pozostaje wam tylko toczyć piane, ale że jesteście na dodatek tchórzami to robić to tylko przez internet.
Życzę wam nawrócenia i zbawienia duszy. Pamiętajcie, że Bóg was kocha.
#bekazkatoli #ateizm
  • 28
  • Odpowiedz
@QuisUtDeus: Wiem, ze odpisuje na bait, ale ja zawsze jestem chętny do dyskusji i w twarz ludziom mówię, że chętnie podyskutuje na tematy religijne, rzadko spotykam wierzących, a takich chętnych do dyskusji raczej nigdy, zawsze do mnie #!$%@?ą farmazony w stylu "to moja osobista sprawa, nie obchodzi mnie nic, żadne argumenty ja będe wierzyć dalej lalalala nie słyszę cię"

więc jak mam dyskutować z takimi jak ty to mówisz?
jak
  • Odpowiedz
@KsiadzMichal: Bóg dał nam wolną wolę i to Ty sam wybierasz dobro albo zło, wszystko zależy od Ciebie. Bóg nas kocha i chcę zbawienia każdego człowieka, ale jeśli Ty sam nie będziesz tego chciał to nic z tego. Nigdy nie jest za późno na wybranie dobrej drogi ku Bogu.
  • Odpowiedz
@michu12345: Najprościej to popatrz na świat i zastanów się, czy to wszystko mogło powstać przypadkiem od kosmosu, galaktyk, gwiazd po życie na naszej planecie. Wszystko jest idealnie skonstruowane, wszystko jest po coś atmosfera, pole magnetyczne ziemi, grawitacja, układ pokarmowy zwierząt, rośliny, mikroorganizm, związki chemiczne i człowieka, który różni się znacznie od wszystkich istot na świecie ,,Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył: stworzył mężczyznę i niewiastę'' Rdz 1,27
Oczywiście Pismo Święte, które sprawia, że wszystko łączy się w całość i ma sens.
W historii świata jest wielu mistyków, którzy otrzymali dar od Boga czynienia i widzenia więcej niż przeciętny człowiek jak np. św. Ojciec Pio stygmatyk, który czynił cuda i przeżywał wiele mistycznych wizji.
Siostra Faustyna, której Bóg pokazał piekło, czyściec i niebo.
Łucja, Franciszek i Hiacynta, którym objawiła się Maryja i pokazała jak wygląda piekło i za ich pośrednictwem przekazała światu pomoc i wizje, które zostały spisane.
Anneliese Michel która cierpiała, aby ludzie poznali jej historie i wysłuchali taśm z jej egzorcyzmów, gdzie szatan pod naporem księdza w imię Jezusa jest zmuszony mówić prawdę (nagrania są dostępne na youtube w
  • Odpowiedz
@QuisUtDeus: nie wiem czy powstało z przypadku, czy ktoś za tym stał, po prostu nie mam wystarczających dowodów, nie wiem ale nijak nie skłania mnie to do wiary w katolickiego Boga (ani jakiegokolwiek innego)
co do tego czy nasz świat jest idealnie skonstruowany to wcale się nie zgodzę,
co ze wszystkimi kataklizmami, których nie wziąłeś pod uwagę.

czy to wszystko mogło powstać przypadkiem

tak powstaliśmy ponieważ doszło do odpowiedniej konfiguracji parametrów fizycznych umożliwiających życie (popatrz na miliardy innych planet na których
  • Odpowiedz