Aktywne Wpisy
b_oski +51
niewiemjakiwybrac +233
#nieruchomosci #bieda #lata90 #takaprawda
O dobrych latach 90 może tylko napisać osoba urodzona w okolicach 2000-2005 roku xD
Każda osoba po 30 wie, że to momentami były jeszcze gorsze czasy niż komuna. Horror Polaków związany ze przemianami gospodarczymi, skrajną biedą, bezrobociem, gdzie ludzie nie znali pojęcia karta kredytowa tylko "zeszyt" w osiedlowym sklepie, bezprawie, na ulicy powszechne krojenie przez patologie. O korupcji nawet nie
O dobrych latach 90 może tylko napisać osoba urodzona w okolicach 2000-2005 roku xD
Każda osoba po 30 wie, że to momentami były jeszcze gorsze czasy niż komuna. Horror Polaków związany ze przemianami gospodarczymi, skrajną biedą, bezrobociem, gdzie ludzie nie znali pojęcia karta kredytowa tylko "zeszyt" w osiedlowym sklepie, bezprawie, na ulicy powszechne krojenie przez patologie. O korupcji nawet nie
Zainteresowało mnie to jako ateistę, ale znając życie pewnie ten fragment nie jest dosłowny, albo dotyczy tylko wnętrza kościoła. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Jezus… w świątyni napotkał siedzących za stołami bankierów oraz tych, którzy sprzedawali woły, baranki i gołębie. Wówczas sporządziwszy sobie bicz ze sznurków, powypędzał wszystkich ze świątyni … do tych, którzy sprzedawali gołębie, rzekł: Weźcie to stąd, a nie róbcie z domu mego Ojca targowiska." (J2,14-16)
#bekazkatoli #ateizm #katolicyzm
@SirKacperos: Jezus taki miłosierny :O
wpadło mi do głowy, weź taki bicz sobie skołuj i powypędzaj ich cytując ten fragment "Weźcie to stąd, a nie róbcie z domu mego Ojca targowiska." hahahaha
@gien: w sumie to dawno nie byłem w kościele, ale jak chadzałem lata temu, to zwykle handel był i wewnątrz, w postaci stoliczka z katolickimi gazetami i skarbonką do wrzucania zapłaty ;)