Wpis z mikrobloga

To dziwne, że zagorzali chrześcijanie za podstawową formę antykoncepcji uznają abstynencję seksualną. Przecież zgodnie z ich wierzeniami nawet ona nie daje 100% pewności ochrony.

#bekazkatoli #heheszki
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wybredny_Marian Tylko jeśli antykoncepcją nazwiesz kalendarzyk. Tabsy, gumki, nadal be.

przepraszam cię, ale p--------z jak potłuczony. To że niektórzy księża są fanatycznymi debilami z sekty i naucza swoje widzimisię to nie oznacza że cały kościół taki jest. poprawne nauki kościoła mówią zupełnie co innego.

XD a ja proponuję doczytać parę rzeczy
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@LR300: Myślę, że bardziej prawdopodobne będzie to, że za 20 lat będziesz robił pod siebie w skutek nieszczęśliwego wypadku lub choroby niż islam przyjdzie i zastąpi śmieszny katolicyzm. xD

• Odpowiedz
@JuanKupiec:
1) taa widzę, że siedzisz głęboko w nauce Kościoła... posłuchaj/poczytaj dowolną pozycję Ojca Ksawerego Knotza. Za pewne Ci się nie chce, mi się chciało. Ale jeśli nie chce Ci się zapoznawać ze zdaniem Kościoła i wolisz powielać jakieś bzdury to pozdro. Kościół uważa, że s--s jest Bożym darem dla człowieka i nie ma w tym nic złego by cieszyć się nim w małżeństwie, przedłużanie gatunku nie musi być celem
  • Odpowiedz
@raczej_schizotypal: nie mają prawa do takich ocen, ani w ogóle do tak strasznych słów, ale generalizowanie, że tacy są katolicy (co często ma miejsce) jest wielką niegodziwością. Każde generalizowanie jest złe. Wśród katolików po prostu jak w każdej innej ogromnej grupie ludzi znajdą się hipokryci, obłudnicy, złodzieje, kłamcy, cudzołożnicy, zdrajcy, gwałciciele itd. To jednak nie usprawiedliwia mówienia o katolikach, że są tacy i owacy, bo każdy jest inny. Tak samo
  • Odpowiedz