Wpis z mikrobloga

@ludendorf: Nope, ale ze używam płatności zbliżeniowych w telefonie, to mam włączone cały czas ()
@Haszaks: Gratki, ja sądziłem ze swojego nie złapie, jak wyskoczył dwa razy pod rząd z excellent () Ogólnie dziadostwo dopiero za piątym pokeballem weszło
@Avogadrus: To był dopiero mój drugi ex raid, o pierwszym trochę wstyd mówić, bo zapomniałem o nim xD Zeby było ciekawiej, to gym do którego dostałem wejściówkę na dziś, to robiłem tylko raz i to z godzinę przed rozdawaniem wejściówek, więc się poszczęściło ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
@Hajak: oO, to może mi powiesz
bo tez chce płacić telefonem, jak to działa w GPay? tylko przyłożyć telefon do terminala i gotowe czy powyżej jakiejś kwoty trzeba coś potwierdzić wpisać?
@ludendorf: Ze tak powiem, telefon emuluje kartę która przypiszesz do GPay, czyli wszystko odbywa się dokładnie tak samo jakbyś płacił zwykłą kartą zbliżeniowo, więc do 50zł wystarczy przyłożyć telefon do terminala, a powyżej oprócz przyłożenia trzeba wklepać pin na terminalu
Teoretycznie ten sposób powinien działać tylko w wymienionych gdzieś tam sklepach, ale płace tak od jakiegoś miesiąca i jeszcze ani razu nigdzie mi nie odrzuciło płatności.
@ludendorf: możesz spokojnie schować telefon jak już terminal zacznie prosić o pin Ogólnie jak przykładasz to na ekranie wyskoczy ci komunikat karty i znaczek ptaszek, wtedy właśnie możesz spokojnie zablokować telefon z powrotem i schować
@Avogadrus: Nie miałem parcia na nie, więc nawet się nie interesowałem które gymy w mojej okolicy się załapują na ex raidy ¯\_(ツ)_/¯ No i na dobrą sprawę, do grania w poki wróciłem niecałe 2 miesiące temu i miałem wtedy poniżej 20lvla, więc nie w głowie mi były takie wysoko poziomowe zabawy ʕʔ
@ludendorf: Teraz to zadałeś trudne pytanie, na które nie znam odpowiedzi ( ͡° ʖ̯ ͡°) Na logikę biorąc to musi być połączony z netem, ale będzie trzeba to jeszcze przetestować ¯\_(ツ)_/¯
@ludendorf: Przetestowałem, tzn. wyłączyłem w telefonie wifi oraz transmisje danych i normalnie zadziałało. Aczkolwiek przeczytałem ze takie płatności telefonem wykorzystują jakieś tokeny, a żeby je odnowić to telefon musi się połączyć z internetem, ale nigdzie nie znalazłem informacji ile te tokeny są ważne ani ile ich jest.