Dzisiaj na koniec #!$%@? sprawa. Koleżanka dostała telefon z Polski, że jej rodzice zginęli w wypadku samochodowym. Dziewczyna była w takim szoku, że rycząc poszła pakować te papryki dalej, dopiero koleżanki powiadomiły kierownika o sytuacji. I tak sobie myślę- gdyby mnie spotkała taka sytuacja to bym chyba w ogóle nie wracała, po co? Do kogo? Mieliśmy jeszcze wyjść na piwo po pracy, ale nic z tego, prysznic i do spania....
@Szpeju: i niestety, dlaczego przeżyli Ci z Audi? Bo jechali szybciej, niestety wbrew pozorom Ci #!$%@? maja więcej szans na przeżycie jak wjadą w auto z naprzeciwka niż Ci co jadą spokojnie. Czysta fizyka, ale strasznie niesprawiedliwe...
@oleorl: 1. Czytałeś artykuł? To Opla wyrzuciło z drogi, a nie Audi. 2. Ja orłem z fizyki nie jestem, ale przeciążenie nie powinno być w obu takie samo? Albo Audi jest bezpieczniejsze, albo dostało w mniej niebezpieczne miejsce nadwozia. Albo jedno i drugie.
@Vanni: kwestia artykułu, to może nie doczytałem bom na wakacjach :p. Ale jeśli chodzi o prawa fizyki to wyobraź sobie dwa auta o tej samej masie gdzie pojazd A jedzie 50km/h a pojazd B 100km/h oczywiście wspólna prędkość, a raczej siła z która na siebie dzialaja to 150km/h. I teraz co? Odbiją się tak samo od sobie wpadając na siebie idealnie prosto? No nie, szybszy pojazd B , działa z
#rosja #wojna #ukraina Ale trzeba przyznać to, że nawet jak Rosją przegra ta wojnę, w co szczerze wątpię, to i tak prawdę mówiąc walczyła przeciwko całemu Arsenalowi NATO, a nie tylko jednemu krajowi ukrainie, co potwierdza tezę o tym, że jednak jest jedną z silniejszych armii świata..
I tak sobie myślę- gdyby mnie spotkała taka sytuacja to bym chyba w ogóle nie wracała, po co? Do kogo?
Mieliśmy jeszcze wyjść na piwo po pracy, ale nic z tego, prysznic i do spania....
#szpejuwholandii <- mój tag o pierwszej pracy za granicą
#emigracja #holandia #pracbaza
Komentarz usunięty przez moderatora
1. Czytałeś artykuł? To Opla wyrzuciło z drogi, a nie Audi.
2. Ja orłem z fizyki nie jestem, ale przeciążenie nie powinno być w obu takie samo? Albo Audi jest bezpieczniejsze, albo dostało w mniej niebezpieczne miejsce nadwozia. Albo jedno i drugie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora