Wpis z mikrobloga

Potrzebuję podpowiedzi. Na zdjęciu wkleiłem dwa niedawno zdobyte itemy. I mam takie pytanie, pozycja 4 to jest która dokładnie? Liczymy 1-2-3-4 przeciwnik-p-p-p czy 4-3-2-1, w którą stronę?
Drugie pytanie to chodzi mi o to, czy ja dobrze rozumiem bonusy z tej głowy, +25% OBR to oczywiście obrona, czyli pozytywny aspekt, ale +20% do obr. od stresu to jest to +20% do OBRAŻEŃ u bohatera od otrzymywanego stresu (czyli nic dobrego) czy to jest +20% do OBRONY (czyli pozytywnie)? Bardziej mi się wydaje, że jest to niekorzystne dla mnie, racja?
#darkestdungeon
mat1989 - Potrzebuję podpowiedzi. Na zdjęciu wkleiłem dwa niedawno zdobyte itemy. I m...

źródło: comment_1gZQCAYvM9aabGn8YGrpUJpiAvxC6v2b.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@mat1989: Generalnie te głowy nie są najlepsze, chyba że masz jakąś fajną vestalkę z -10% do stresu. Wtedy razem z innym artefaktem +20/25% heal ma to sens. 20% stresu więcej to bardzo dużo.
  • Odpowiedz
@Renard15: @sejsmita: @leedss: aha, dzięki za info :P czyli lepiej tak naprawdę unikać itemów z +XX do obr. od stresu
no i wychodzi na to, że ta tarcza dla zbrojmistrza jest jednak słaba bo przecież ustawiony jest na 1 pozycji przeważnie

Ok, to ostatnie pytanie - jak się mają uniki do % mojej celności, jaką mam szansę trafić przeciwnika z unikami 5 i z unikami 20?
  • Odpowiedz
Ok, to ostatnie pytanie - jak się mają uniki do % mojej celności, jaką mam szansę trafić przeciwnika z unikami 5 i z unikami 20?

@mat1989: odpowiednio 95% i 80%

jak masz unik powiedzmy 30 to przeciwnik ma 70% szans na uderzenie cie
  • Odpowiedz
@mat1989: Nigdy nie ustawiaj Man-at-Armsa z przodu, on i Krzyżowiec jeżeli są na 1 to przecwnicy mają trochę większą szansę na to, że będziesz zaskoczony. Taka mała rada, bo to w grze nigdzie nie jest napisane ;)
  • Odpowiedz
@mat1989: Akurat przedmioty które zwiększają ci stres są dobre w lokacjach gdzie raczej niema za dużo ataków stresowych, jak w Norowisku, bądź masz ze sobą Jestera #!$%@?ącego na gitarze solówki cały czas. Chociaż nie radziłbym tego brać do Najmroczniej Podziemia - tam utrzymywanie poziomu stresu jest kluczowy.

Co do tarczy jest ona bardzo pomocna w przypadku gdy masz walczyć z czymś co powoduje jakiś poważny dmg w przyszłości, jak bomby
  • Odpowiedz