Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 159
Byłby ktoś zainteresowany relacjami z postępów budowy grilla z kamienia? Załączam wizualizację przygotowaną w #sketchup.
Co rok wymyślamy sobie z bratem i tatą co można byłoby ciekawego zrobić koło domu na wsi. Rok temu powstała altana z kamienną posadzką, to teraz trzeba mieć miejsce do smażenia mięsa :) Zazwyczaj mamy tylko soboty na zrobienie postępów, więc wszystko jest bardzo rozciągnięte w czasie. Projekt jest już całkiem zaawansowany, więc mógłbym co kilka dni wrzucać kolejne fotki.
Do tej pory zużyliśmy ponad tonę piasku, szacuję, że na całość (z fundamentem) pojdzie około 1,5t piasku. Nie spodziewałem się tego.

#majsterkowanie #diy #grill
Pobierz loozaque - Byłby ktoś zainteresowany relacjami z postępów budowy grilla z kamienia? Z...
źródło: comment_UFgMUqyBHSzIZ51JC0tXUvaMaCVdeir2.jpg
  • 35
@shaunblack: w załączeniu chwilę po "oddaniu".

@Shatter: Wizualizacja w programie sketchup. Wówczas pierwszy raz zainstalowałem program, oglądnąłem 2 tutoriale na YT i to wystarczyło do zrobienia tego projektu :)

@Moron: ciekawa sugestia, ale dla mnie trochę za późno. Wzorowałem się na innych grillach wybudowanych w rodzinie i raczej nie mieli oni problemów. Docelowo chcę na zewnątrz zabezpieczyć kamień impregnatem, więc w razie czego mam nadzieję, że łatwo będzie go
Pobierz loozaque - @shaunblack: w załączeniu chwilę po "oddaniu".

@Shatter: Wizualizacja w...
źródło: comment_xDO1h4CdzYdBGnBLJkfkIPsy3aVWI7g7.jpg
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@shaunblack: altanka budowana była bez projektu "na oko", widzieliśmy po prostu w kilku miejscach różne rozwiązania i to było wg nas najlepsze. Podeślę później zdjęcie altany podczas budowy, żeby było widać konstrukcję.