Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem dlaczego Niantic nie dodał możliwości wysyłania wiadomości do znajomych. Rozumiem ich politykę dmuchania na zimne, bo w tę grę gra pełno dzieci, ale w tym przypadku to nie ma sensu. Jeżeli ktoś stał się moim znajomym, to musiałem mu dobrowolnie podać swój kod: albo osobiście, albo przez Internet, czyli możliwość kontaktu i tak mamy poza grą.

...w teorii. W praktyce dodało mnie kilka osób z wykopu i reddita, wymieniamy się prezentami, ale ja nie mam zielonego pojęcia kto jest kto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pokemongo
  • 7
@Detharon: Bo w Ingressie czat nie zdał egzaminu. Teraz gracze Ingress Ci wmówią, że nieprawda. Wszystko jest wspaniale i wszyscy się zachowują jak trzeba, ale to stek bzdur. Teraz jest rzeczywiście lepiej, bo graczy zostało tyle co nic, ale przy tak silnej społeczności jak ta w pogo to byłaby katastrofa.
@Feuforce: z ciekawości, dlaczego nie zdał egzaminu? Ja miałem na myśli tylko możliwość wysyłania wiadomości znajomym, a nie jakiś ogólny chat. Jeżeli ktoś by się złe zachowywał, to zawsze można taką osobę ze znajomych usunąć. Wydaje się bezpieczne.
@Detharon uważam że to też dodadzą jak już każdy będzie miał stałych znajomych. Dobrze by było przyjemniej. W ingressie przez ten czat miałem tylko problemy. Wyzywali mnie i chcieli raz ubić z maczety.
@Detharon: no i bardzo dobrze, że tak jest. dlatego ja dodaję tylko osoby, które znam w realu i z którymi rajduję na mieście, które znam, wiem jak wyglądają, jak mają na imię i mniej więcej inne rzeczy o nich także jedyne co Niantic może wprowadzić to własna ksywka dla znajomego aby osobę o nicku w grze 453glycios podpisać np. Maciek :p

poza tym wiesz, że trade możesz zrobić w odległości max.