Wpis z mikrobloga

Mirasy, myślałem o nauczeniu się javy żebym potem mógł znaleźć pracę z tym związaną. W związku z tym pytanie. Na jaki kurs warto iść? Znalazłem taki za praktycznie 10 tysięcy ale to jest 360h. Ma ktoś jakieś doświadczenie i coś by polecił? Duże jest wciąż zapotrzebowanie na programistów java? Od siebie dodam, że nie mam z programowaniem żadnego doświadczenia. Takie przemyślenia mnie spotkały dzisiaj z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#java #programowanie
  • 14
@joolekk: Hahaha, to doskonale wiem, ale można zacząć od jakichś kursów i gdzieś zacząć pracować i te doświadczenie zdobyć powoli a od czegoś zacząć. Ci z doświadczeniem też gdzieś musieli zacząć :p
@drjaszczur: Z kursami jest taki problem, że uczą cię jakiejś konkretnej ścieżki, konkretnej metodologii i wypuszczają w dzicz. A w dziczy jest różnie, może być tak że to czego cię nauczyli nijak się przyda a jeśli nie nauczyli cię przy okazji jak samodzielnie myśleć i ogarniać te tematy to dżungla cię pożre :P

Więc nie powie ani tak, ani nie takim kursom, ale imo - jeśli zrobisz ten kurs, nie zakładaj