@Logart: lol, co to za pedalstwo. Jeżeli egzystencja jest bezsensowna to znaczy, że wszystko co robisz nie ma sensu. Możesz więc robić co chcesz. To chyba spoko.
@lubie-biszkoptowa_rolada_z_jablkami: jakie na sile przekonywanie do swojej racji, zalosne XD bez argumentow wlasciwie. burke czy tam mocher juz masz? XD
@Elliot_Alderson: no nie znaczy. Są zasady, ale dalej możesz robić co chcesz. Nigdzie nie napisałem, że możesz robić co chcesz, bo nic nie ma konsekwencji. Możesz robić co chcesz, bo nic nie ma sensu.
@su1ik: Przepraszam :( @Mokrysiusiak3: Dzięki za uznanie xD @CzarnkowskiePiwo: A komunizm to narzędzie do niszczenia narodów. @yorrick: Tak, tak, jest filozofią, wiemy... @FearFactory: To skumaj się z christian metalowcami, oni to ogarniają xD Słuchałeś Theocracy? @
@Elliot_Alderson: tak bardziej serio, to bardzo dobrze, że życie ludzkie nie ma wrodzonego sensu, bo dzięki temu możemy sami decydować o tym, co jest sensem naszego życia.
@lubie-biszkoptowa_rolada_z_jablkami: czym jest szopenhaueryzm i nihilizm w Twoim mniemaniu? Bo ja na przykład jeszcze nic z Szopenahauera nie czytałem, to nie wiem. Zresztą co to znaczy, że nie mają sensu?
@WlasciwosciBetonu: No takie filozofie, mam ci skopiować definicje z wikipedii? A nie mają sensu, bo prowadzą do nikąd. Niczego nie wyjaśniają, nie odpowiadają na pytania i tylko pogrążają ludzi w depresji.
Poza tym sama napisałaś, że skoro coś prowadzi do nikąd to jest bez sensu. A dokąd prowadzi życie? Do śmierci. Jak na razie nie mamy powodów, żeby twierdzić, że cokolwiek z tego kim jesteś zostaje po Twojej śmierci. A więc życie prowadzi do nikąd.
@WlasciwosciBetonu: ja bym powiedział że to właśnie dzięki śmierci nasze życie ma sens. Bo przecież gdybyś miał wieczność to jaki sens cokolwiek robić skoro zawsze masz czas. Uświadomienie sobie własnej śmiertelności działa dwojako. Jednych mobilizuje i daje radość zycia, drugich natomiast pogrąża w depresji.
Zostają atomy i szczątki które dadzą energię innym żyjącym tworom. Przy odpowiedniej perspektywie już sam ten fakt powinien napawać dumą i pozbawiać lęku przed samym aktem
@Logart: no i żeś rozpoczął dyskusję ( ͡°͜ʖ͡°) ja powiem od siebie - coś w tym jest, nie ma sensu przejmować się każdą myślą i złymi myslami, tak jak ludźmi.
@lubie-biszkoptowa_rolada_z_jablkami: czemu nie lubienie ludzi utożsamiasz z Islamem? Z reguły wyznawcy islamu (pomijając skrajną mniejszość radykałów) są otwartymi i miłymi ludźmi.
@Smilu: oglądałem ich wszystkie filmy. W miarę obiektywne, ale niektóre zbyt idealistyczne czy lewicowe jeśli chodzi o odcinki dotyczące społeczeństwa. Jeśli chodzi o naukowe rzeczy to nawet potrafią przedstawić plusy i minusy.
#depresja #heheszki #humorobrazkowy
To, że jest bezsensowne nie znaczy, że nie ma zasad moralnych albo społecznych :)
@Mokrysiusiak3: Dzięki za uznanie xD
@CzarnkowskiePiwo: A komunizm to narzędzie do niszczenia narodów.
@yorrick: Tak, tak, jest filozofią, wiemy...
@FearFactory: To skumaj się z christian metalowcami, oni to ogarniają xD Słuchałeś Theocracy?
@
@lubie-biszkoptowa_rolada_z_jablkami: czym jest szopenhaueryzm i nihilizm w Twoim mniemaniu? Bo ja na przykład jeszcze nic z Szopenahauera nie czytałem, to nie wiem. Zresztą co to znaczy, że nie mają sensu?
Poza tym sama napisałaś, że skoro coś prowadzi do nikąd to jest bez sensu. A dokąd prowadzi życie? Do śmierci. Jak na razie nie mamy powodów, żeby twierdzić, że cokolwiek z tego kim jesteś zostaje po Twojej śmierci. A więc życie prowadzi do nikąd.
Zostają atomy i szczątki które dadzą energię innym żyjącym tworom. Przy odpowiedniej perspektywie już sam ten fakt powinien napawać dumą i pozbawiać lęku przed samym aktem
@lubie-biszkoptowa_rolada_z_jablkami: Trudna sprawa. Ale słuchać metalu nie lubię. Resztę chyba tak
@lubie-biszkoptowa_rolada_z_jablkami: Przestałam czytać. Masz coś z garem.
ja powiem od siebie - coś w tym jest, nie ma sensu przejmować się każdą myślą i złymi myslami, tak jak ludźmi.
Z reguły wyznawcy islamu (pomijając skrajną mniejszość radykałów) są otwartymi i miłymi ludźmi.