Aktywne Wpisy
Baba_Yagi +633
Proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy:
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Megasuper +21
Właśnie sobie siedzę w restauracji i Ukraince siedzący obok zamówili sobie ośmiornice. No niezle jaja. Biedni imigranci wojenni xD Wyjurwic to na front #ukraina
Tym razem sama zupa dużo, dużo lepsza. Jestem zadowolony, bo ostatnio coś nie grało.
Maszynka do makaronu się #!$%@? po przerobieniu 1kg (xD) ciasta, więc od teraz na gotowych będę jechał. Stąd zajęło mi to dziesięć razy mniej czasu niż ostatnio, bo zrezygnowałem też ze spędzania godzin i złotówek na idealnym gotowaniu i marynowaniu jajek i mięsa. Najważniejsza i tak zupa, stąd dzisiejszy ogółem dużo lepszy od ostatniego, który generalnie był bardziej dopieszczony.
Polecam wszystkim zrobić sobie olej z palonym czosnkiem, nie tylko do ramenu. Podbija smak każdego dania. Sam w sobie smakuje popiołem, w daniu totalnie się zmienia.
Więcej szalotek, czosnku i imbiru nawalilem do wywaru i czuć. Następny chyba będę robił 100% wieprz, bo dzisiaj 2/3 kura i 1/3 świnia.
#ramen #gotujzwykopem #gzw #pokazmiche
https://m.youtube.com/watch?v=1w62nkRb8q8
Nazywa się mayu, ja robiłem tak jak na filmie. Ja bym nie robił na oliwie z oliwek bo ona ma swój smak, a ty chcesz wyekstrahować smak czosnku. Zwykły rzepakowy albo z pestek z winogron.
https://m.youtube.com/watch?v=mrXPNq3QdfY
Btw, ramen z dziś. 2/3 świnia 1/3 kurczak, zdecydowanie najlepszy jaki zrobiłem.