Wpis z mikrobloga

@chizuke: Według googli nie.
Natomiast podgrzanie oleju, tak samo np. robienie jajek w formie jajka na twardo jajecznicy a zjedzenie tego w formie jaja na miękko lub jaja koło(chodzi mi o te że białko ścięte, żołtko płynne) już ma znaczenie.
Tak przynajmniej zawsze mi powtarzał Szostak.

Wiec jak to stricte akurat z serem jest, to nie wiem.

Na pewno różnica w kaloryczności nie jest żadna. Zdrowotności już może być.
Niektóre źródła
@Estetykatopodstawa:
no wlasnie tez wczesniej mini research zrobilem,
i ma sens ze kalorii nie przybedzie skoro zaden skladnik nie jest dodawany,
faktycznie pewnie ciezej jest trawic stopiony ser, czyli jako posilek na kolacje by to byl zly pomysl,
ale czy jedzac codziennie na sniadanie stopiony ser czy moga pojawic sie jakies efekty uboczne? nie wiem, np organizm bedzie skupiony na trawieniu tego sera i przez to pozostale kalorie z posilku moga
@chizuke: Myśle że nie będzie żadnego problemu, ja bym jadł jak Ci na to reszta diety pozwala i masz to wyliczone.
Oczywiscie najlepiej gdybys uznał to jako od czasu do czasu ale nie przesadzajmy, dieta ma być przyjemna(chyba ze masz zamiar startowac w zawodach to ryz kura i koniec tematu). Ja bym jadł na luzie.