Wpis z mikrobloga

Ciekawe o ile mniej #!$%@? bym był gdyby moja mama wysłała mnie do psychologa w gimnazjum kiedy moje problemy psychiczne zaczęły się dawać we znaki. Poszedłem do niego dopiero sam 6 lat po gimnazjum, czyli co najmniej 9 lat po nasileniu się objawów, a zapewne jeszcze więcej lat później niż powinienem był do niego pójść.
Dzisiaj jestem od kilku miesięcy po ponad rocznej kuracji antydepresantami. Trochę mi pomogły, ale objawy wracają. Naprawdę jest mi okropnie przykro jak sobie pomyślę jak #!$%@? się czuję, i czułem przez te wszystkie lata.

Jeśli macie dzieci albo dopiero je planujecie to nie bójcie się z nimi iść do psychologa / psychiatry jeśli ma jakieś problemy. Nie bójcie się też o tym rozmawiać i pytać o to. Może je uratujecie przed zostaniem takim wrakiem emocjonalnym jak ja.
Mam nadzieję że świadomość społeczna w tej dziedzinie się zwiększy bo aktualnie to dramat.

Pozdrówki.
#oswiadczenie #depresja #psychologia #psychiatria #dzieci #zonabijealewolnobiega bo może dotrę do większej liczby rodziców.
  • 1