Wpis z mikrobloga

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2846864/ Przecież tu nie ma nic o B12, tylko porównanie zawartości tłuszczy w zależności od paszy https://www.gaia.com/article/vegans-dont-forget-fats Tu wspominają że potrzebujesz omega 3 i 6, nie podają zapotrzebowania na tłuszcze nasycone bo ich nie potrzebujesz, wręcz zwykle zaleca się ich ograniczanie. https://www.healthline.com/nutrition/7-nutrients-you-cant-get-from-plants Oprócz b12 którą i tak suplementujemy, pozostałych składników nie potrzebujesz dostarczać z jedzenia.
  • Odpowiedz
"Red meat, regardless of feeding regimen, is nutrient dense and regarded as an important source of essential amino acids, vitamins A, B6, B12, D, E, and minerals, including iron, zinc and selenium [17,18]. "

To jest jedno ogólne zdanie, cały artykuł jest o czym innym. Czego to dowodzi? Wiemy ci jest w mięsie. Poza tym udział mięsa z krów karmionych trawą w rynku jest pomijalny.

Omega-3 i omega-6 muszą być zbilansowane.

W
  • Odpowiedz
@anonymous_derp: @veganista: Słuchajcie po dwóch latach diety wegańskiej bardzo zróżnicowanej zbilansowanej nie na liściu sałaty wprawdzie masę mięśniową utrzymałam taką jaką miałam, sylwetka ciut bardziej odtłuszczona, nadal okej niby zdrowa, ale kolagen siadł totalnie. Skóra na twarzy zaczęła mi zwisać. Zamiast Jak zdrowa 40, wyglądam jak 66 latka chociaż i staruszki wyglądają lepiej. Dieta wegańska na pewno powoduje niedobory i ubytki kolagenu i tego niestety nikt z was
  • Odpowiedz