Wpis z mikrobloga

W tym kraju #!$%@? nigdy nie bedzie normalnie
1. realne zagrożenie ewakuacji, próba nagłośnienia sprawy
2. odpowiedź ze straży? Zajmiemy się tym, dziękujemy
3. I tu strażacy myślę że działają w dobrej woli, ale natrafiają na ścianę w postaci przepisów typu trzeba 2 tyg wczesniej uprzedzić o kontroli.
4. Odpowiedź właściciela Biedronki? "No #!$%@? #!$%@? od teraz nie możecie fotografować".
Pokrzyczymy, pojęczymy i będzie po rewolucji

Do momentu gdy coś się nie stanie, ewakuacja będzie zastawiona, kilka osób zginie. Wtedy oczywiście dostanie się pracownikom, a ci na górze będą mieli to w dupie i ich to minie szerokim łukiem.

Mój kraj taki gówniany ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ewakuacjaboners
  • 27
@TymRazemNieBedeBordo: Zycie wyglada tak ze jesli sam sie nie wezmiesz to nikt. Ja od paru lat przestalem zgrywac cwaniaka bo sie da podniesc 30kg czesc na 5s podczas "pikowania" w pracy, albo jezdzenie bocznym wozkiem z 2 paletami na widlach, byly i takie specialy co wozily 3 palety, taka mini piramidke a potem od Hasana dostali kciuka w gore :D
Cenie swoje zycie i zdrowie bardziej niz zielone cyferki - robote
@sops: no do dupy odwołujesz a nie konkretów. Sam musiałem znaleźć konkretny przepis i JEDYNY który mógłby realnie pip skontrolować to:

Art. 2091. § 1. Pracodawca jest obowiązany:

1) zapewnić środki niezbędne do udzielania pierwszej pomocy w nagłych wypadkach, zwalczania pożarów i ewakuacji pracowników;

To tyle na całą stronę: https://gratka.pl/regiopraca/portal/prawo/ustawy/kodeks-pracy-dzial-x-bezpieczenstwo-i-higiena-pracy

Więc to nie do końca rola PIP.

@ladnyalegruby:
chodzić do pracy mimo choroby

@TymRazemNieBedeBordo: ta regulka mnie #!$%@? - chory to siedze w domu, nikogo nie zarazam wiec tez jest jakis sposob "safety", ale zachoruje 2 razy w ciagu 2 miesiecy i w sumie 2 tyg nie ma mnie w pracy to juz krzywo patrza choc przychodzisz codzinnie na 2h extra, czasami w weekend.
Nagle do #!$%@? - spoko, ale to tez pokazuje ulomnosc drugiej strony - trzeba nowa