Wpis z mikrobloga

Mirki, doradźcie mi jaki serial oglądać. Szukam czegoś z dobrym scenariuszem i śmiesznego komediowego.

Widziałem i mogę polecić:
The Wire, Breaking Bad, Stranger Things, True Detective, Fargo, Sopranos, six feet under, Edge of darkness, Band of brothers, Generation kill, Game of thrones, Sleeper cell, the Shield, Death note, X-files, The Expanse, Legion, Służby specjalne, La casa de papel, The expanse

Poza tym widziałem:
Rome, Black mirror, House of cards, Lost (widziałem też Chronologically Lost), Twin peaks, Gomorrah, Mad Men, Wonder years, Better Call Saul, Mindhunter, Dark, Karierę Nikodema Dyzmy, Orange is the new black

Widziałem, ale takie sobie:
House MD, Prison break.

Z komediowych polecam: Friends, Rick and Morty, The office

Poza tym z komediowych widziałem:
Scrubs, Weeds, Futurama, Married with children, Arrested development, Entourage, Futurama, Community, That 70s show, Czterdziestolatka, Alternatywy 4, It's always sunny in Philadelphia,

Nie podobały mi się / poddałem się po jednym lub kilku odcinkach: How I met your mother, Suits, Supernatural, Dexter, Homeland, 24, Sons of anarchy, Boardwalk empire, Oz, Mr Robot, Heroes, ten serial o piratach, Utopia, Ozark (to gówno ze scenariuszem stworzonym jak mix kilku innych seriali), Deadwood, Westworld, Terror, Pacific, Punisher.

Czy może ktoś polecić coś z dobrym scenariuszem? Ewentualnie jakiś serial komediowy - warto oglądać?

Może ten Most nad Sundem? Obejrzałem kilka odcinków, ale strasznie się dłuży

#seriale
  • 12
@KaKari: Dr House widziałem (chociaż w którymś momencie się poddałem, bo każdy odcinek był taki sam, najlepsza była ta seria jak szukal pomocników, później ciągle to samo)

@StaryPhilaCollinsa dam temu drugą szansę, widziałem pierwszy odcinek tylko

@fenovva Narcos widziałem, moim zdaniem straszne nudy

@bartolomeov Orange is the new black widziałem, nie jest złe, zapomniałem dodać do listy

@Palukczo @aplasterki sprawdzę co to jest
@Jerry07: Dexter to ghnwo xD
Zacyz ale ten serial sto razy i za żadnym razem nie wciągnął po obejrzeniu kilku odcinków...SF obejrzalem jeden odcinek i reszta już poleciała z górki, aaa i nie jestem fanem żadnych fantasy science-fiction i tym podobnych xd