Wpis z mikrobloga

@Yahoo_: Ale to nie robota sama w sobie mnie #!$%@?, tylko ten syf, który M$ nazywa technologią a który działa tylko w pewnych przewidzianych przypadkach a jak coś się #!$%@?, to nawet nie ma jak tego zdebugować XD A przynajmniej nie w prosty sposób.
czy to jest takie gówno obsrane gównem jak mi się wydaje

@Khaine: zdarza mi sie pracowac z WCF od 2013 jest tak jak napisales.
Nie znam sie na javie/springu na tyle, ale gdzies mignal mi artykul ze wlasnie jest tak z dupy w WCF ze czegos oczywisctego z punktu widzenia javy (cos z tym podpisywaniem wlasnie) nie da sie zrobic, ale to fajnie jakby ktos oblatany sie wypowiedzial ( ͡°
@nietrolluje: No chłopaki z działu obok w Javie robią dowolne SOAPy jakie im się tylko zamarzą. Dwa certy? No problem. Robienie dumpa przed wysłaniem? Jedna instrukcja. A tutaj albo się bawisz dokładnie tym co M$ dla ciebie przewidział, albo przeżywasz piekło. A żeby zrobić cokolwiek musisz być ekspertem. Myślisz, że domyślisz się jak to działa po utworzeniu obiektu klienta i sprawdzaniu co on tam ma po kropce i co to może
@bacteria: O, kolega widzę się zna, ale postanowił jednak nie odpowiedzieć na pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tacy ludzie mnie #!$%@?ą każdego dnia na każdym kroku XD

@Koliat: To w czym się obsługuje SOAP w 2018 roku w C#? I nawet nie próbuj mi jęczeć, że nie ma SOAP w 2018 roku bo parsknę śmiechem xD
@Khaine: sorry zapomnailem Ci wczesniej odpisac. Ogarnij sobie ASP.NET CORE MVC w .NET CORE 2.1. Do SOAP'a potrzebujesz jednej biblioteki z NuGet chyba SoapCore. Zostaw tego WCF'a bo sie zajedziesz.
@bacteria: Nie używamy .NET core, nie wiem jakby to grało z całym systemem obecnym. Ale dobrze wiedzieć, że istnieje jakaś przejściówka na .NET core poza WCF, bo WCF jest naprawdę straszne jeśli nie używasz go zgodnie z tym co sobie M$ wobec niego wymyślił (czyli pewnie komunikacja serwis WCF - klient WCF, a nie jakieś mixy).

.NET core ma własną maszynę wirtualną czy na windowsie może korzystać z tej samej co
@Khaine: serwis mozesz sobie zrobic w .NET CORE 2.1 jako "self-contained" np. na IIS i do tego potrzebujesz tylko zainstalowac .NET Core Hosting Bundle. Nie wiem co rozumiesz poprzez biblioteke pomocnicza (chyba, ze mowisz o kliencie ale klienta to sobie piszesz w czym chcesz przeciez)
@bacteria: Mówię o kliencie. Serwis to już stoi, niestety na Javie i dostosowany jest pod Javę (wiele certyfikatów choćby). Kto by się tam zastanawiał czy inne języki mają narzędzia aby się wygodnie z tym połączyć ¯\_(ツ)_/¯ To nie jest aplikacja webowa. To jest aplikacja desktopowa, która ma mieć furtkę przez SOAP. I my robimy tylko klienta, nie mamy wpływu na serwis.

Generalnie stanęło na zrobieniu klienta w Javie który będzie przyjmował
@bacteria bo klienci dla których jest ten soft czasem nadal mają win XP i nie chcą zmienić, bo przecież działa ))¯_(ツ)_/¯ Tzn. to i tak nie ma chyba wielkiego znaczenia w tym przypadku, bo to tylko wersja. NET do której się kompiluje projekt. No ale jak jakaś biblioteka zewnętrzna ma wyższą wersję to dupa.