Wpis z mikrobloga

Ta jest moim zdaniem wyważona

@dla_zabawy: ja byłem chyba najbardziej pozytywnie nastawiony do przyszłości bitcoina na tych tagach ale sam nie wierzyłem w $10K. Wyważona analiza i wyważony kurs?! LOL. Zobaczysz co to jest bitcoin przy następnej bańce. Mnie już nic nie zaskoczy. Kto nagania? Tylko głupek, który nie ogarnia bitcoina i chce płacić więcej za mniej bitcoina a każdy ogranięty chciałby jak najniższej ceny. Przynajmniej z tych, którzy jeszcze ciągle
Zobaczysz co to jest bitcoin przy następnej bańce

@pawlo74: Żeby była następna bańka musi minąć trochę czasu ludzie muszą zapomnieć o tej i wszystko musi się przemielić. Dokładnie to pokazuje ta analiza, dlatego napisałem że jest wyważona. A nie że nowe ATH za dwa tygodnie
@dla_zabawy: zrozumiałem co napisałeś, po prostu kiedy przyjdzie czas następnej bańki nic nie będzie wyważone. Następna będzie większa. Nie wiem jak może być większa od ostatniej ale wiem, że będzie większa, wiedzę ile ludzi i z jakim kapitałem pcha się do bitcoina.
@dla_zabawy: to nie ma znaczenia, oni wrócą a będzie ich więcej. Liczą się hodlerzy long term a tych przybywa. To oni wyjmują coraz więcej bitcoina z obiegu i to powodować będzie coraz większe bańki na bitcoinie. Chodzi o powodowanie niedoboru na rynku. Hodler nie sprzedaje albo sprzedaje tylko niewielką część, on trzyma latami.
Czy wiesz, że szacuje się tylko około 3 miliony BTC w obiegu? Reszta hodl.
@dla_zabawy: Jak dla mnie założenie że binance i bittrex padną z powodu niskiej ceny krypto jest głupie. Dalej będą pobierali procent od obrotu (mogą go sobie nawet zwiększyc) jak ktoś zainwestuje 1000 $ to dostaną dokładnie taką samą prowizje jakby ktoś zainwestował ten tysiąc jak bitcoin miał ATH. Vol też niekoniecznie spadnie, biorąc pod uwagę ile osób codziennie gapi się na te wykresy.
@wooojtassss: @pawlo74: @dla_zabawy: Mi również tak jak wooojtassssowi wydaje się, że nie będzie tak długiego okresu akumulacji. Warto zauważyć, iż ostatnia "bańka" z roku 2017 była inna niż poprzednie (rozpiętość czasowa, cykl i schemat od pewnego momentu dość podobny). Stąd można przypuszczać, iż okres korekcyjny i fazy powolnej kumulacji przed kolejnym nasycaniem również będzie nosił znamiona podobieństwa do poprzednich faz, aczkolwiek wyjątek i w/w różnica odniesie się również do
Jak dla mnie założenie że binance i bittrex padną z powodu niskiej ceny krypto jest głupie. Dalej będą pobierali procent od obrotu (mogą go sobie nawet zwiększyc) jak ktoś zainwestuje 1000 $ to dostaną dokładnie taką samą prowizje jakby ktoś zainwestował ten tysiąc jak bitcoin miał ATH. Vol też niekoniecznie spadnie, biorąc pod uwagę ile osób codziennie gapi się na te wykresy.

@Raccooncad1: Zgadzam się dlatego napisałem że tekst o giełdach
@dla_zabawy: nie no jeżeli mielibyśmy się jeszcze w tym roku znaleźć na 10k to spoko ( ͜͡ʖ ͡€) ostatnia bańka na BTC pękła na początku 2014 roku, a kolejny bull run rozpoczął się na początku 2017 roku, 3 lata do długo, a to co narysowałeś to szybciutko i faktycznie może to tak wyglądać
bańka internetowa to banka internetowa. Bitcoin to Bitcoin. Ja tu naprawde nie widze powiazania tak samo jak nie widze go w nawiązaniu do tulipanów...

@mampytanieotak: Wykres wszystkich baniek łącznie z bańka na BTC w 2014 jest odzwierciedleniem ludzkich emocji. Możesz nawet handlować półtuszami wieprzowymi emocje będą te same. Chciwość i strach, chciwość i strach tylko to kieruje rynkiem