Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z mirków miał okazję przewozić spory bagaż na trasie międzynarodowej? Zastanawiam się jak sprowadzić z powrotem do Polski #rower ze #slowenia i jestem ciekaw czy istnieją jakieś grupy facebookowe itp, gdzie można znaleźć ogłoszenia takich usług tj, kierowca, bus, trasa, data, cena? Póki co wypatrzyłem serwis Clicktrans i rozglądam się na blablacarze.
#spedycja #transport #zagranico #busiarze #pytaniedoeksperta
  • 16
@Konkol: docelowo Kraków, ale tak naprawdę każda lokalizacja w Polsce blisko jakiegoś dworca kolejowego mnie urządza - postaram się zorganizować znajomego żeby odebrał lub wymyślę coś innego
@Sepang w pociągu Emona z Ljubljany do Wiednia możesz przewieźć rower (jest jakaś tam dopłata i wagon rowerowy), bilety 24-39 euro, zależy jak wcześnie kupisz. Z Wiednia Flixbus do Warszawy/Katowic/Krakowa i chyba Gdańska. Ten do Warszawy i Katowic jest dobrze skomunikowany z w/w pociągiem (ok. 1h15m odstępu).
@okim: tak, ale raz że wyszukiwarka jest trochę upośledzona i na trasie Maribor-Kraków nie pokazuje mi nic, a dwa nawet gdy wyszukam "na raty" czyli od węzła do węzła przesiadkowego typu Wiedeń/Budapeszt - nie wszystkie busy mają bagażniki rowerowe, co wymusza jakieś kombinacje alpejskie i okropnie wydłuża czas podróży
@kostniczka: hmm, a gdzie znajdę rozkład tego pociągu? to może być dobra opcja zapasowa, gdybym wracał tutaj po rower osobno gdzieś w lipcu, bo zwykłego bagażu będę mieć w cholerę i trochę