@sorek: Zjeździłem parę BMW i bardzo lubię samochody tej marki. 2.2 nie jest zły, choć wolałbym 3.0i. Jak elektryka w Twoim E39? Miałem kiedyś ten samochód w sedanie i pomimo niezawodnego silnika miałem co chwilę problemy z elektryką.
@IkBenPool 3.0 zawsze można założyć ;) teraz już jestem ekspertem od swapów więc to nie problem xD a ceny za 3l z3 są min £2k większe niż te 2.2l
A co do elektryki - kupiłem jump starter i teraz ładowanie wróciło na 13.6-13.8v. Pewno jakbym go zostawił na dłużej to by spadło ale jakoś nie jest to wielkik problemem. Będę robił blache i inne rzeczy to mi w Polsce mechanicy/elektrycy całą
@Reynald: często pojawiała się choinka na desce, potem znikała. Czasami nie działał klakson, a potem parę dni działał wzorowo. Raz obrotomierz przestał działać na tydzień, a potem jak gdyby nigdy nic. Nie wiem czy nie było to auto po powodzi, bo nigdy później z bmw nie miałem problemów.
@orbitowski na stacji benzynowej mi nie zazdrościsz :D
@sorek: no już nie przesadzaj , trochę tego paliwa można w Uk kupić, nawet za minimalna płace . Chociaż ostatnio przejechałem się kawałeczek od domu i u mnie na wsi £1.19 , przy austradzie M6 koło Preston £1.49 za litr. Wtf???
@orbitowski: No u nas koło £1.20 ale ja płacę i tak £0.557 za litr, z tym że tych litrów to jest tak 18-25/100km ( ͡°͜ʖ͡°)
@sorek: w sumie to już sam nie wiem , czy gdybym zdecydował się na tak duży silnik to bym go miał zagazować czy nie... zawsze byłem przeciwnikiem gazowania jakichkolwiek silników , ale z drugiej strony to nie
@orbitowski: gdyby był powód nie wkładania gazu to pewno bym nie włożył. A tak w przeciągu 1-2 lat na gazie jestem w stanie oszczędzić tyle by mieć środki na nowy silnik + jego remont ( ͡°͜ʖ͡°)
@Aalchemik bardziej jak gokart :D prowadzi się fajnie, ale nie jak 3. Na zakretach super, przy drifcie strasznie ciężko bo tyl strasznie goni. I niestety powyżej 160km/h już jest niekomfortowo bo strasznie wieje, nawet przy zamkniętych szybach.
@sorek: Dzięki! Mój sąsiad też ma z3 i zastanawiałem się czy go poprosić o przejażdżkę, chyba mu muszę kupić Polską wódkę bo teraz jestem jeszcze bardziej ciekawy wrażeń (lubię bardzo gokarty)
#z3 współlokatora i moje #540i
#bmw #pokazauto #samochody
A co do elektryki - kupiłem jump starter i teraz ładowanie wróciło na 13.6-13.8v. Pewno jakbym go zostawił na dłużej to by spadło ale jakoś nie jest to wielkik problemem. Będę robił blache i inne rzeczy to mi w Polsce mechanicy/elektrycy całą
@sorek: no już nie przesadzaj , trochę tego paliwa można w Uk kupić, nawet za minimalna płace . Chociaż ostatnio przejechałem się kawałeczek od domu i u mnie na wsi £1.19 , przy austradzie M6 koło Preston £1.49 za litr. Wtf???
@sorek: w sumie to już sam nie wiem , czy gdybym zdecydował się na tak duży silnik to bym go miał zagazować czy nie... zawsze byłem przeciwnikiem gazowania jakichkolwiek silników , ale z drugiej strony to nie