Wpis z mikrobloga

@AnonimoweLwiatko: Jadłem tę potrawę w Jeff'sie, robią je bardzo dobre i chciałem zrobić podobnie.
W przypadku muli bardzo ważny jest ten sos, bo z jednej strony ma dość mocny smak, ale nie na tyle by zabić na amen smak muli.
To bardzo ciekawe połączenie, podobnie jak np. sałatka z ośmiorniczek z jajkami na twardo i majonezem.
Dość unikalna mieszanka smaków.
Nie wiem, w jakiej postaci jadłeś owoce morza, ludzie często lubią
@AnonimoweLwiatko: To takie moje małe hobby, że łażę po knajpach z kuchniami z całego świata, a potem próbuję odtwarzać te same smaki w domu. Tak nauczyłem się np. podstaw kuchni meksykańskiej czy indyjskiej.
Problem w tym, że często trudno o składniki, a czasami składniki są nieludzko drogie.
Kuchnia francuska taka jak ślimaki, czy fois gras jakoś nie przypadła mi do gustu.
Wolę, hiszpańską, meksykańską, śródziemnomorską - kuchnię wesołą, niż sztywniackie specjały