Wpis z mikrobloga

Mirki z #lodz kojarzycie może kto i co pali od czasu do czasu w rejonie PŁ? Śmierdzi strasznie + siwy, gęsty dym, zimą częściej. Dodam tylko, że kopcą tak przynajmniej dwa kominy (przy skrzyżowaniu Wróblewskiego i Politechniki oraz Radwańskiej i Stefanowskiego).
#lodz #pytanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Papejacques: Paczaj teraz. Zgłaszałem to . Dostałem nawet odpowiedź od straży miejskiej.

W nawiązaniu do zgłoszenia dotyczącego uciążliwości związanej z podejrzeniem wypalania odpadów na terenie obszaru znajdującego się tyłach posesji al. Politechniki 9 uprzejmie informuję co ustalono w tej sprawie.

Patrol z sekcji ekologicznej przeprowadził szczegółowa kontrolę na wskazanym terenie. Skontrolowane zostały wszystkie punkty , które prowadzą działalności gospodarcze, gdzie strażnicy nie stwierdzili nieprawidłowości związanymi z wypalaniem odpadów. Wszystkie posesje zamieszkałe są podłączone do miejskiej sieci
  • Odpowiedz
  • 0
@atur94 ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nawet jeśli nie zatruwa (choć jest dokuczliwy) to wydobywający się dym (zwłaszcza w pobliżu skrzyżowania Wróblewskiego z Politechniki) spływa w stronę Alei i ogranicza widoczność na drodze a nie są to jakieś małe ilości.
  • Odpowiedz
@Papejacques: zgłoś miejsce, które podejrzewasz, że coś palą. Ja wskazałem budynek za akademikami bo miałem wrażenie, że ten dym właśnie stamtąd. Jeśli widzisz coś czego nie widzę ja to działaj. Tu masz maila: sekretariat@strazmiejska.lodz.pl
  • Odpowiedz