Wpis z mikrobloga

Pytanie do #mirkokoksy - mam 36 lat lekką nadwagę i dzieciaki (czyli braki snu i krótkie okna czasowe na swoje rzeczy).
Mój problem - budzę się bez energii, „połamany” i ociężały, by przetrwać dzień a zwłaszcza wieczór kawa x2 zacząłem ostatnio razy 3 plus słodycze.
Potrzebuję więcej energii i powera, nie muszę wyglądać jak ciacho.
I teraz pytanie do was: czy regularne ćwiczenia i kontrola diety sprawiły, że macie w ciągu dnia więcej powera czy też taki efekt nie występuje?
  • 24
@regis_uszatek: Bardzo dobrym cardio nie eksploatującym kolan są rolki. Decydując się na to warto wziąć pod uwagę, że jeśli ważysz 90+ to potrzeba solidnego buta, i jest to wydatek paru stów minimum (350-400 na jakieś najtańsze Decathlonowe Oxelo, 600-800 na bardziej uznane firmy).
@regis_uszatek: u mnie było tak, że miałam złe wyniki morfologii, bardzo niski poziom hemoglobiny, a co za tym idzie słabiej dotleniony organizm i anemię. Ciągle byłam zmęczona, ciągle musiałam spać popołudniami, szybko męczyłam się przy jakimkolwiek cardio. Od kiedy zaczęłam się lepiej odżywiać = więcej energii, więcej chęci, nie męczę się już tak szybko. Jasne, są dni, że bez kawy nie da rady, że muszę się przespać, ale to głównie dlatego,