Aktywne Wpisy
Zagadka
IntruderXXD +315
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Za to że sama znalazłam sobie ogłoszenie na gumtree i zadzwoniłam? Za to że czasem po prostu właściciel się zgodził jakiemuś agentowi opublikować to samo ogłoszenie co on w Internecie? Imo, skoro właściciel się posługuje agencją, bo nie wiem, nie chce mu się pokazywać każdej osobie mieszkania, co jest zrozumiałe i woli żeby ktoś to robił za niego, to z jakiej okazji opłata ta taką usługę spada na wynajmującego? Albo jeśli właściciel nie umie sam znaleźć wynajmującego, ale jakiś agent publikuje to ogłoszenie dosłownie wszędzie i mu kogoś znajduje do wynajmu szybko. Właściciel wygrywa podwójnie, nie dość że ktoś odwala za niego całą czarną robotę z pokazywaniem ZA DARMO to jeszcze szybciej znajduje wynajmującego który mu płaci za wynajem i nie ma takiego przestoju w biznesie. Ja rozumiem że agencje muszą zarobić, nie mam z tym problemu, ale fakt że to wynajmujący płaci za to jest upośledzone xD
Jeszcze bym zrozumiała jakby potencjalny wynajmujący przyszedł do agencji, określił swoje warunki i agencja mu by tego wymarzonego mieszkania szukała. To tak, wtedy wynajmujący jest klientem agencji i jeśli agencja mu coś znajdzie, to jej się należy. A tak to imo, w większości przypadków tylko i wyłącznie właściciel powinien ponosić taką opłatę.
Szukam teraz mieszkania i jakieś 70-80% mieszkań jest od agencji. Obejrzenie tego ostatecznego mieszkania będzie najdroższymi 20 minutami w moim życiu xD
#boldupy #mieszkanie #agencjenieruchomosci #wynajem
Tak się utarło i tyle. Konkurencja na
Po prostu właścicielowi który ma jedno/dwa mieszkania łatwiej jest oddać to w zarząd niż użerać się samemu.