Wpis z mikrobloga

Chad wcinający same roślinki xD chyba jakiś suchoklates z niedoborem białka

@VeleiN: Lepiej wcinać roślinki niż być niedouczonym dzieckiem, które nie ma pojęcia o diecie.
Logytaze - > Chad wcinający same roślinki xD chyba jakiś suchoklates z niedoborem bia...
  • Odpowiedz
@Logytaze: doskonale wiem że są wyjątki które zaburzają weganizm światopogląd. Twój przykład, lub np taki Scott Jurek Amerykanin polskiego pochodzenia - ultramaratończyk górski i weganin.
Tylko że to są ludzie którzy dbają o swoją dietę, mają od tego ludzi i wydają na to ogromne pieniądze. Normalnego Polaka nie stać na dietę wegańska, bo pełnowartościowa dieta wegańska jest 4-5 razy droższa od normalnego odżywiania. Dlatego też 99% (dane z d--y) wegan
  • Odpowiedz
@VeleiN: Podałem tobie przykład, który udowadnia, że można zbudować tkankę mięśniową bez mięsa i do tego być czynnym sportowcem. A ty mi odpowiadasz: ''Później, do takiej diety to trzeba na spokojnie usiąść'' xD Argument śmieciowy jak żarcie, którym odżywia się typowy wszystkożerny Polak. Wegetarianie i weganie to zazwyczaj osoby, które interesują się zdrowiem i są bardziej świadome jeśli chodzi o żywienie. Nikt tobie nie broni poszerzać wiedzy na ten temat.
  • Odpowiedz
pełnowartościowa dieta wegańska jest 4-5 razy droższa od normalnego odżywiania.

4-5 razy droższa

@VeleiN: co k---a xD

99% (dane z d--y) wegan to chuderlaki, bo zwyczajnie nie stać ich na dostarczanie pełnego zestawu białka
  • Odpowiedz