Wpis z mikrobloga

@leedss: to info jest z tego wywiadu z twórcami na E3?
Chciałam się wsłuchać, ale mówili z tak silnym, francuskim akcentem, że nie dałam rady xd

Skoro jednak zdecydowali się na uwzględnienie różnych zakończeń, to dlaczego nie woleli zrobić kontynuacji historii z pierwszej części? Przecież to był główny argument za tym, by skończyć serię, że byłyby zbyt duże różnice w gameplayu.
@leedss:
Na pewno wypowiadali się tak skrajnie (w sensie o braku powiazań)? Bo wiesz, była mowa, że jest to jedno uniwersum(komiksowo, TEN SAM NUMER ZIEMI XD), a ten brak powiązania, może się jedynie tyczyć głownej osi fabularnej XDDD - to, że bedziemy mogli podjąć taką decyzje, wcale nie oznacza, że wpłynie to diametralnie na twoją historie, a jedynie może dać ci szereg innych easter eggów - dziwne by bez echa przeszło
@Wypok2: to jest z tego Q&A na streamie Squear Enix. Sam musiałem się mocno skupić przez ten ich akcent.

@niesepomoc:

Na pewno wypowiadali się tak skrajnie (w sensie o braku powiazań)?

No pamiętam, jak po premierze piątego epizodu się zastrzegali, że nie chcą nawet nawiązywać do bohaterów jedynki, bo "ta historia jest skończona". No ale skoro zakończenie będzie brane pod uwagę, to jednak jakoś nawiązywać będą. ¯\_(ツ)_/¯
@leedss: Szczerze mówiąc, nawet bardziej mi odpowiada taka kolej rzeczy.

Zresztą to taka nauczka na przyszłość - bo druga częsć była w tamtym czasie co najwyżej w planach z pobieżnym konceptem -nauczka, by nie sluchać zmęczonego deva XDD, bo może powiedzieć za dużo.