Wpis z mikrobloga

#cyberpunk2077 #cdprojektred #wiedzmin3 #gry

Podczas jednej z rozmów Ciri mówiła że była raz w świecie w którym wojny toczyło się na odległość za pomocą urządzeń podobnych do megaskopów. Możliwe że się mylę, ale w trzewiach czuje że nawiązanie do Ciri to w Cyberpunku znajdzie się potężne. Także ten, miejcie oczy dookoła głowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 25
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny:

Easter egg to przewiduje (prawie.... no chyba ( ͠° °) ) na pewno. Jednak bądź co bądź Ciri podróżowała między wymiarami, w czasie i przestrzeni, widziała cywilizacje mniej i bardziej rozwinięte. Jak dla mnie to aż się prosi o umiejscowienie tej postaci. Nie żeby miała być fabularnie ważna, ale od tak, po prostu. Zobaczyć że dostała się i do tego świata ( ͡°
  • Odpowiedz
ak dla mnie to aż się prosi o umiejscowienie tej postaci.

@kMarek: Ciri jest postacią z fantasy, imho zupełnie nie pasuje do dystopijnego Cyberpunka. Mam nadzieję, że zobaczymy ją tylko w postaci easter egga.

Bo Ciri owszem podróżowała między wymiarami, ale nie zostawała w nich na dłużej, tylko na dosłownie chwilę. Futurystyczne światy w jej podróży to raczej ciekawostka, a nie "fabularny cornerstone".
  • Odpowiedz
Podczas jednej z rozmów Ciri mówiła że była raz w świecie w którym wojny toczyło się na odległość za pomocą urządzeń podobnych do megaskopów

@kMarek: Ale przecież już nawet w książkach było, że Ciri była w świecie, który generalnie wyglądał jak ten nasz współczesny, a nie jakiś cyberpunkowy
  • Odpowiedz
ale w trzewiach czuje że nawiązanie do Ciri to w Cyberpunku znajdzie się potężne

@kMarek: W Wieśku 2 gracz mógł "spotkać" ciało człowieka w białym stroju, przypadkowo podobnego do głównego bohatera pierwszej części Assassins Creed. Z Ciri i Cyberpunkiem będzie IMO podobnie - może zobaczymy ją jako enpeca w trakcie wykonywania jakiegoś pobocznego questa, ale na fabularne łączenie świata Wiedźmina z Cyberpunkiem (przy założeniu, że Ciri jest "katalizatorem") to bym
  • Odpowiedz