Mireczki, mam 18 lat. Siostra mi chce zalatwic prace w Holandii na wakacje. I teraz nie wiem czy wyjechac, cale wakacje przepracowac, nie pobyc w ogole ze znajomymi, nie skorzystac z tych wakacji, nie odpoczac, nie jezdzic na woodstocki i inne festiwale, ale zarobic porzadnie, czy moze za 5 kronie mniej pracowac w Polsce, ale jednak z Polakami i chyba majac czas i mozliwosc, zeby widywac sie ze znajomymi. Chcialbym w sumie zarobic na smaochod i jedynie wyjazd daje mi taka mozliwosc.
@pokey: Jesli pojade sam, to do siostry. Ona mnie przenocuje i nakarmi. Oczywiscie cos tam jej wypada zaplacic, ale na pewno mniej niz za pokoj. A jesli we dwoch, to nie wiem czy znajdzie na tyle miejsca. Wtedy koszty pokoju dzielilibysmy pewne na dwoch. Pozostaje jedzenie.
@DywanTv ogolnie praca za granica wiaze sie z wolnym czasem tylko na weekend, z dojazdem do miasta - słabo, zalezy od pracodawcy. Pracowalismy w przetworni cebulek, takich malych. Faceci mieli rozne roboty od zamykania beczek, czyszczenia ich albo ukladania po jazde wozkiem widlowym i ewentualne sprzatanie. Mi sie podobalo, ale jak jedziesz pierwszy raz to sie nie przestrasz nastawieniem innych polakow do Ciebie, bo zazwyczaj jesli stoja wyzej niz Ty na
@DywanTv zakwatwrowanie daje firma nie pamietam ile wychodzilo dokladnie, a wyzywienie we wlasnym zakresie. Nie jest drogo ale tak polecam zabrac z polski ryz makaron sosy pasztety. P--o po mniej wiecej 0.55 euro, wodka 2 razy tyle co w polsce xd
@mokreklapki: Ja nie jestem typem goscia, ktory pije. Wolalbym chyba wiedziec ile kosztuje 1 miesiac na najblizszej silowni XD To daje duzo lepszego kopa niz walenie wody.
@mokreklapki: Rotterdam ziomek ( ͡°͜ʖ͡°) I jesli bedzie to praca 8 godzin to wydaje mi sie, ze znajde czas na silownie. To serio daje kopa. Oczywiscie zalezy jaka praca. ukladu nerwowego tez nie ma co przemeczac.
@mokreklapki: Mam. Zawsze moge cwiczyc w domu. Kalistenika tez dziala cuda. No i moze i racja, ze zaden zarobek :/ Jeszcze nie wiem jak to wszystko ma wygladac. Nie wiem na razie czy sie decydowac w ogole.
@DywanTv ja w twoim wieku się obijałam i najwyżej jakieś g---o prace w PL, ale nie żałuję, bo miałam spoko ekipę i codziennie gdzieś się latało. Mając możliwość pracy w Niemczech wybrałam siedzenie w kraju i mile wspominam. Dobrze, że wykorzystałam tamten czas, bo teraz dużo się pozmieniało. Ludzie, każdy w rozjazdach i takie tam.
@biauywilg Ale jeśli sam sobie nie zarobię na samochód, to raczej mi nikt nie da. Nie jestem ze zbyt zamożnej rodziny. Poszukam czegoś, gdzie mogę wyjechać z kolegami.
Wezcie cos doradzcie.
#pytanie #praca
Pracowalismy w przetworni cebulek, takich malych. Faceci mieli rozne roboty od zamykania beczek, czyszczenia ich albo ukladania po jazde wozkiem widlowym i ewentualne sprzatanie.
Mi sie podobalo, ale jak jedziesz pierwszy raz to sie nie przestrasz nastawieniem innych polakow do Ciebie, bo zazwyczaj jesli stoja wyzej niz Ty na
P--o po mniej wiecej 0.55 euro, wodka 2 razy tyle co w polsce xd
Jak trafisz na wioske to nie bedziesz mial gdzie ;)
Ale jak masz zajawke na silke to zawsze znajdziesz sposob
Pytanko - ile masz lat?