Wpis z mikrobloga

@Sztabowy: ja mam tak z Civką V jak z kumplami gram, choćby wczoraj. Mieliśmy pograć od 19:00 do 22:00. Ostatniecznie wyszło, że od 19:30 graliśmy do 02:00.
  • Odpowiedz
Do grania z kumplami Civka dla mnie lepsza.

@Jotu: Ciekawa opinia, bo moim zdaniem EU i HOI są bardzo dobrymi grami do multi (choć nie bez dużych wad). Mógłbyś rozwinąć dlaczego twoim zdaniem CIV jest lepsza?
  • Odpowiedz
@myzael: np. szybsza rozgrywka, mniejsze skomplikowanie, UI bardziej przystępne i czytelniejsze dla ludzi, którym nie chce się uczyć zbyt długo nowej gierki, bo przeważnie grają w FPSy i sandboxy, a tu nagle trzeba bawić się w cyferki, suwaki itp.
Dla nas może się to wydać głupie, ale gram dużo z ludźmi dla których ogarnięcie tych rzeczy to po prostu za dużo i preferują łatwiejsze.
  • Odpowiedz
Dla nas może się to wydać głupie, ale gram dużo z ludźmi dla których ogarnięcie tych rzeczy to po prostu za dużo i preferują łatwiejsze.

@Jotu: To nie jest głupie, UX to wieczna bolączka PDS. I rzeczywiście siedząc w światku od ponad 5 lat człowiek przestaje zwracać na to uwagę.
  • Odpowiedz
@myzael: ja siedzę od niecałych 2 lat, EU IV nadal nie do końca ogarniam, ale fakt, na początku to wszystko przerażało, a teraz mimo że dalej nie wszystko ogarniam, to jednak jakoś to zlewam i gram sobie nie zwracając na to uwagi.
  • Odpowiedz