Wpis z mikrobloga

Zamówiłem trochę zabawek na #gearbest widzę że już przekazane do doręczenia. Zabawa polega na tym że pracuję głównie w domu a sytuacja że listonosz zostawia awizo bez próby doręczenia zdarzyła się 5 razy! dodam że na 5 możliwych xD Dziś nadszedł dzień w którym mi się chce (a nie chce pracować) więc uważnie będę nasłuchiwał szeptów, kroków na klatce co by sprawdzić czy w ogóle mają przy sobie te paczki bo awizo też trzeba wypisać a tak sobie rozkminiłem że tylko z tym wyruszają w miasto.
dlaczemu ogunie? jak ktoś odbierał paczkę na poczcie to wie że trzeba postać od 20 do 40 min w zależności od godziny za emerytami, madkami czy zirytowanymi mirkami jak ja
Jako że najczęściej to ja otwieram klatkę dla ulotek czy listów to z samego rana kupiłem napoje chłodzące co by nie wychodzić, zamknąłem drzwi na klatkę bo jakiś dzban otworzył na oścież i zablokował i dziś bez muzyki w tle
#pocztapolska #tracking i w sumie #glupiewykopowezabawy
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wellback: nie uda ci się! on wypisuje awiza wczesniej i tylko podrzuca je do skrzynki. Nawet jak go złapiesz to uja zdziałasz bo on nie ma przy sobie Twoich paczek!!!

I tak będziesz musiał zapier***ć na poczte a jak Grażyna z poczty będzie babą z poczty to każe ci jutro odebrać bo "dzisiaj jeszcze listonosz się nie rozliczył"
  • Odpowiedz
@wellback: w większości przypadków dużych gabarytowo listów, listonosz ze sobą nie nosi, są awizowane. Wystarczy racjonalnie się zastanowić gdzie by miał to pomieścić w torbie i jak z tym chodzić.
  • Odpowiedz
@wellback: ale wiesz ze listonosz nie nosi tego typu przesylek, gdyby chcial rozniesc cale to chinskie gowno i inne paczki, to pewnie co 30min bylby z powrotem na poczcie po kolejna transze paczek.
Listy, przekazy, male gowienka ktore nie sa ciezkie i mieszcza sie do szczeliny jak najbardziej. Po wieksze paczki musisz sie pofatygowac.
Nie wiem skad w ludziach przekonanie, ze awizo to sie dostaje tylko jak kogos w domu
  • Odpowiedz
zeptów, kroków na klatce co by sprawdzić czy w ogóle mają przy sobie te paczki bo awizo też trzeba wypisać a tak sobie rozkminiłem że tylko z tym wyruszają w miasto.

dlaczemu ogunie? jak ktoś odbierał paczkę na poczcie to wie że trzeba postać od 20 do 40 min w zależności od godziny za emerytami, madkami czy zirytowanymi mirkami jak ja

Jako że najczęściej to ja otwieram klatkę dla ulotek czy listów
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: ostatnio nie było paczki wielkości koperty a5, to też listów niech nie noszą nosz kurła, najlepiej niech od razu smsa wysyłają że do odbioru w placówce po wcześniejszym umówieniu wizyty
@niera: List polecony priorytetowy
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Mylisz się, jak list jest polecony lub jest to paczka pocztowa, to listonosz ma obowiązek przynieść pod drzwi. Zasada nienoszenia przesyłek grubszych niż szparka obowiązuje tylko przy nierejestrowanych.
  • Odpowiedz
Zasada nienoszenia przesyłek grubszych niż szparka obowiązuje tylko przy nierejestrowanych.

@niera: ( )
Nawet nie wiesz ile paczek rejestrowanych, ba nawet poleconych odbieralem z poczty, po zastaniu awiza. Fakt ze czesc takich przesylek nosi kurier poczty, ale to sa paczki z amazonu, lub krajowe.

Poza tym ty piszesz o obowiazku listonoszy i poczty, o obowiazku tej instytucji ktora mentalnie tkwi jeszcze w glebokim PRL'u. To
  • Odpowiedz
@wellback u mnie tez w hu*a wali. Mial distarczyc przesylke kurierska to awizo wypisal j---k. Zamierzam zainstalowac monitoring i zlozyc reklamacje zalaczajac nagranie z calego dnia ze go nie bylo
  • Odpowiedz
@wellback: Jak nie pojawi się pod drzwiami z listem, to ja bym na Twoim miejscu udał się do naczelnika poczty i zgłosił sprawę. Ja tak zrobiłem - pomogło i mi, i listonoszowi. Co prawda, z jego relacji, dostał zjebkę, ale powiedział, że fizycznie nie ma możliwości roznieść wszystkiego, co powinien i dołożyli listonosza na rewir, bo to nie było pierwsze zgłoszenie.
  • Odpowiedz