Pierwszy raz w życiu kupiłam krzaczek pomidorów drobnoowocowych i zasadziłam go w doniczce na balkonie. Jeden pomidorek wczoraj był już prawie cały czerwony, i tu pytanie. Kiedy je zbierać? Jak będą całkowicie czerwone, czy chwilę przed zrobieniem się ich na czerwono? #pomidory #ogrodnictwo
@Mzl02 zaczynasz od jednego a za dwa lata będą pełne parapety maskotek, cherry, sliwkowych...( ͡º͜ʖ͡º) Ja trzymam na maksa na krzaku i tak na czuja podjadam je. Wyczujesz próbując po kolei kiedy jest ich najlepszy moment. A jak na jesień coś zostanie zielonego to do papierowej torby z bananem w środku i tam dojrzeja.
@polutt: oj mi po półtora miesiąca już za mało, za rok będzie więcej krzaczków :D Dzięki za rady, zapamiętam na przyszłość ( ͡°͜ʖ͡°) właściwie, to czemu akurat z bananem?
#pomidory #ogrodnictwo
Ja trzymam na maksa na krzaku i tak na czuja podjadam je. Wyczujesz próbując po kolei kiedy jest ich najlepszy moment. A jak na jesień coś zostanie zielonego to do papierowej torby z bananem w środku i tam dojrzeja.
Dzięki za rady, zapamiętam na przyszłość ( ͡° ͜ʖ ͡°) właściwie, to czemu akurat z bananem?