Wpis z mikrobloga

@denykg: kabel i to podwójny, No i co chcesz robić. Kamery, temperatury, światła o to wszystko zależy. Np ciągnąc zasilanie z jednego miejsca 5 żylowy Kabel do okien możesz sobie przewidzieć na zewnętrzne rolety elektryczne
@denykg: i tak nie ucelujesz wszedzie ze dkretka. Daj skretkevtyko do miejsc gdzie dasz wzmaciacz wifi reszta na wifi. Teraz dyzo gniazdek i innych tematow na wifi i z koma obslugiwanych jest do kupienia na aliexpress
W tej chwili mam na starym mieszkaniu dość sporo sprzętu Bezprzewodowego, głównie Xiaomi ale tez na esp, wszystko spięte home assistant. Bezprzewodowe rozwiązanie wydaje mi się wystarczające na tą chwilę ale jednak zastanawiam się czy skrętka się przyda (chociażby do zasilania)
@denykg hej, byłem na podobnym etapie. W salonie wyszło 1.5 kartonu skretki. Daj dużo do TV, ja dałem 4. Tunery możesz mieć np. w serwerowni, tam też switch, jakiś termostat. Do rolet możesz dać. Lepiej położyć niż ma brakować. Tak jak mówisz dużo sprzętu działa po WiFi, co nie jest zle. Propsy za HA, ja się przymierzam.