Wpis z mikrobloga

@AmonGoeth: to może sobie kupi zapasową sztukę. Tak na poważnie to świetny procek ale nie oszukujmy się jego czas się kończy, oczywiście zależy jeszcze do czego się używa kompa.
@Peyotl: a to spoczko :)
Wiadomo że przy wymianie nawet na takiego ryzena 5 poczuje się różnicę ale jak dla mnie nie jest to warte obecnie kosztów wymiany całej platformy, płyta, procek ram trochę drogo wyjdzie. A teraz priorytetem który bym miał zmieniać była by prędzej karta R9 390 :D
@ElCidX: nie #!$%@? synek :P Wiemy że i7 2600k masz od niedawna a przed tym okresem prowadziłeś kampanie pod tagiem pod tytułem: i5 2500k vs świat i dlaczego i5 2500k po procesor ponadpokoleniowu.
@ElCidX: niestety :( , ceny ramu są chore. Z ciekawości sprawdziłem sobie ceny z czasów kiedy składałem poprzedniego kompa czyli październik 2011 i wtedy za 8GB (Corsair Vengeance DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9) zapłaciłem 195pln
@Peyotl: to ja dwa lata temu za 2x8 GB hyperx 1866mhz płaciłem 340 zł chyba... teraz ceny spadają trochę ale w pewnym momencie mógł bym je sprzedać za 2x tyle obłęd