Wpis z mikrobloga

#android #telefony #komputery #it #elektronika #feels

Chyba sie starzeje albo czasy sie zmieniają

jeszcze pare lat temu albo parenaście uwielbiałem grzebać w ustawieniach systemowych telefonu czy to komputera
costumowe skórki do windowsa XP, wszystkie ustawienia dostosowane do siebie, grzebanie w optymalizacji
w telefonie podobnie, wgrywanie motywów na stare soniaki, romy za czasow androida 4.0 i 5.0
tapety wygaszacze ikony, menu poukładane

teraz jestem fanem rozwiązań out of the box
kupujesz i ma działać
nowy komp, zainstalowałem windows 10, sterowniki, chwilka na konfiguracje i do ustawień nie zaglądałem od roku
telefon, wgranie 5 aplikacji, ustawienia ekranu i kilka bzdetów zaraz po zakupie, od tego czasu nie zaglądałem w ustawienia, telefon robi to co ma robić, nawet tapety nie zmieniałem od pół roku
nie chce mi sie nawet ikonek przestawiać, nauczyłem sie klikać sie tam gdzie były od początku

a jak to jest u was ??
  • 9
@Haradrim: chyba naturalna kolej rzeczy, najgorzej jak się pół roku testuje, wgrywa 10 różnych romow, bawi się w rootowanie i różne moduły do magiska, zmienia ikony i launchery, jakieś customowe widgety, a na koniec człowiek sobie zdaje sprawę, że tak naprawdę to nie jest do niczego potrzebne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Haradrim: Ja tam jeszcze młody jestem to sobie dostosowuję różne rzeczy tak żeby było mi wygodnie, i nienawidzę jak coś co zainstalowałem ma standardowe ustawienia, po prostu muszę to skonfigurować pod siebie :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Haradrim: podobnie. Jak skonfigurowalem telefon na tip-top to backup twrp całosci. Telefon utopiłem, to kupiłem identyko zeby wgrac backup i nie bawic sie ze wszystkim na innym od początku