Wpis z mikrobloga

Gdyby były tak oczywiste dla każdego to nie był by tak popularny.

@LegionPL: Mówi ludziom to co chcą usłyszeć a to bardzo potężna broń. Zobacz tylko jakie kariery robią wszelkiej maści samozwańczy coachowie. Ba! Zobacz jakie kariery robią populistyczni politycy. Oni wszyscy mają wspólną cechę. Mówią ludziom to co ludzie chcą usłyszeć.
  • Odpowiedz
@MagnitudeZero: Nie wydaje mi się żeby Peterson prowadził jakiś kult ani promował "łatwe" rozwiązania problemów.
A kołcze to tacy trochę jehowi, czy ma pan chwilę by porozmawiać o wartościach naszej firmy ?
Wydaje mi się że się mylisz co do jego oceny ale też nie wiem czy sprawdziłeś dokładnie o czym mówi.
  • Odpowiedz
@LegionPL: Robił dobre wrażenie dopóki nie natrafiłem na jego filmik o depresji, w którym #!$%@?ł jak potłuczony. "idź pobiegać, wyjdź do ludzi" - takie było motto tego filmiku XD Wg mnie Peterson to hochsztapler.
  • Odpowiedz
@MagnitudeZero no dobra beka z idź pobiegaj wyjdź do ludzi, ale są legitne badania naukowe potwierdzające pozytywny wpływ ćwiczeń fizycznych w ramach walki z depresją.

Od razu napiszę, żeby ktoś się przypadkiem nie #!$%@?ł. Sport nie jest remedium na całe zło.

Eldo
  • Odpowiedz
Czemu to ląduje pod tagiem filozofia? Przecież to jest zwyczajny sprzedawca, sklepikarz. Kiedyś (dalej?) na dworcach można było spotkać takie małe stoiska z używanymi książkami, za 5-15 lat będzie można kupić tam całą jego bibliografie z podpisem.

Książki rozpoczynające się od jak np. 12 Rules to ... 9 Things that ... 13 secrets of ... są z reguły warte tyle ile papier na którym zostały wydrukowane, tak samo jak książki typu Learn
  • Odpowiedz