Wpis z mikrobloga

O Lechu Kaczyńskim za dużo nie napiszę, ponieważ cięzko znaleźć jakieś ciekawsze afery z nim związane w czasie trwania prezydentury

Wg. tego co przeczytałem w internecie:

Lech Kaczyński kazał czekać 10 minut sekretarz stanu USA Condoleezzie Rice, z powodu jak twierdził niedziałającej windy, także musiał wchodzić po schodach. Pan Tusk mówił wówczas że Lech się po prostu spóźnił.

Kolejna z jego wpadek to stwierdzenie po rozmowie z Barackiem Obama że ten zapewnił mu kontynuowanie polityki Georga Busha dot. tarczy antyrakietowej w Polsce, co później musieli dementować amerykańscy dyplomaci.

Był obiektem kpin ze względu na swój wzrost i wygląd, nazywano go 'kartoflem'.

Moim zdaniem nie był on złym prezydentem, jednak do ideału jeśli chodzi o decyzję także mnóstwo mu brakowało. Widzę go jako pierwszego nie komunistycznego prezydenta, na którego była mocna nagonka we wszystkich mediach jednak bez 'większych powodów'. Doceniam go chociażby z decyzji i zachowań względem Gruzji.

Zmarł w wyniku katastrofy smoleńskiej, która de facto zapewniła prezydenturę Bronisławowi Komorowskiemu oraz wygraną w wyborach Platformy, została wtedy mocno nakręcona spirala nienawiści do PiS'u, m.in. mówiąca o tym że po wyborach wszystkie place i ulice będą nazwane na cześć Lecha Kaczyńskiego, efekty tej propagandy widać do dzisiaj.

#prezydencirp #prezydent #polityka #politycy
Amazing_High94 - O Lechu Kaczyńskim za dużo nie napiszę, ponieważ cięzko znaleźć jaki...

źródło: comment_fVabifWFSybwfe2JkAOmOY3POMZv9LPl.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amazing_High94: co pochwalasz w sprawie Gruzji? Popieranie ichniego prezydenta, ktory, zdaje sie zostal przez samych Gruzinow wypedzony czy to, ze LK o malo sie nie dostal pod ostrzal?

Warto tez pamietac, ze jako prezydent byl wrecz całkowicie podporzadkowany bratu.
  • Odpowiedz
@Haqim: Faktycznie zapomniałem o kłótniach z D. Tuskiem dotyczących reprezentowania Polski na szczytach UE, TK przywołał wówczas obu do porządku, twierdząc żeby zaprzestali dziecinnych wojenek a zaczeli współpracować.

Co do SKOK-ów nie znalazłem ciekawego artykułu który pozwolił by mi wszystko dokładniej opisać, stąd też ograniczyłem się do sformułowania że jeśli chodzi o decyzję daleko mu było do ideału.

Niestety nie mogę już edytować tego wpisu
  • Odpowiedz
@Amazing_High94: zapomniałeś o pierwszym prezydencie - Wojciechu Jaruzelskim. Jak wszyscy to wszyscy.

Nie napisałeś o słynnym psie Irasiad, nie zająknąłeś się o "małpie w czerwonym" czy już kultowym "spieprzaj dziadu". Nie ma nic o Borubarze czy Rokerze Pereiro. Albo o groźbach w stosunku do dziennikarki "Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie"

Mam dalej wymieniać? Spółka Srebrna,
  • Odpowiedz
Nie napisałeś o słynnym psie Irasiad, nie zająknąłeś się o "małpie w czerwonym" czy już kultowym "spieprzaj dziadu". Nie ma nic o Borubarze czy Rokerze Pereiro. Albo o groźbach w stosunku do dziennikarki "Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie"

@Jade: jakże nie ma?
Cytuję:

Widzę go jako pierwszego nie komunistycznego prezydenta, na którego była mocna nagonka we wszystkich mediach jednak bez
  • Odpowiedz
@Amazing_High94: "spieprzaj pan" "małpa w czerwonym" no mąż stanu jak sie patrzy. Dzisiaj wyszły jego naciski ws Komendy, zwroty kamienic za jego rządów w Warszawie. Serio, robi sie z niego świętego, bo zginał w wypadku lotniczym, kiedy leciał uprawiać kampanie wyborcza
  • Odpowiedz
@Amazing_High94: Można by jeszcze wspomnieć, chociaż nie było nic wielkiego i był wtedy tylko prezydentem warszawy, jak stał na czelę bandy kretynó prowadzących nagonkę na węgierską grę "Codename Panzers Faza Pierwsza" jaka ta nie gra antypolska nie jest. Zaznaczyć trzeba, że nikomu z tych kartofli nie chciało się zdobyć kopię gry i sprawdzić co naprawdę jest w tej grze. Po prostu bezmyślnie toczyli pianę, a gra dostała darmową reklamę. (
  • Odpowiedz