Aktywne Wpisy
powodzenia +70
byłem w Auchanie 10 minut przed zamknięciem w sobotę, poszedłem do lodówki z produktami bliskimi terminu ważności (zwykle jest to mięso, sery itp), są przecenione o jakieś 10% xD i akurat podszedł pracownik i zaczął je przerzucać do wózka ze zdjęcia. niesprzedanych produktów było naprawdę dużo. wdałem się z nim w krótką rozmowę i dowiedziałem się, że:
- kiedyś przecena na takie produkty była 40-50% i wówczas sprzedawało się praktycznie wszystko
- teraz przecena to jakieś 10% i bardzo duzo się nie sprzedaje
- zawartość tego koszyka, do którego przerzucał towary, idzie do utylizacji
- pracownicy nie mogą brać takich towarów dla siebie, Auchan woli płacić za utylizację najwyraźniej xD
- kiedyś przecena na takie produkty była 40-50% i wówczas sprzedawało się praktycznie wszystko
- teraz przecena to jakieś 10% i bardzo duzo się nie sprzedaje
- zawartość tego koszyka, do którego przerzucał towary, idzie do utylizacji
- pracownicy nie mogą brać takich towarów dla siebie, Auchan woli płacić za utylizację najwyraźniej xD
wfyokyga +370
Brawa dla jego
Wg. tego co przeczytałem w internecie:
Lech Kaczyński kazał czekać 10 minut sekretarz stanu USA Condoleezzie Rice, z powodu jak twierdził niedziałającej windy, także musiał wchodzić po schodach. Pan Tusk mówił wówczas że Lech się po prostu spóźnił.
Kolejna z jego wpadek to stwierdzenie po rozmowie z Barackiem Obama że ten zapewnił mu kontynuowanie polityki Georga Busha dot. tarczy antyrakietowej w Polsce, co później musieli dementować amerykańscy dyplomaci.
Był obiektem kpin ze względu na swój wzrost i wygląd, nazywano go 'kartoflem'.
Moim zdaniem nie był on złym prezydentem, jednak do ideału jeśli chodzi o decyzję także mnóstwo mu brakowało. Widzę go jako pierwszego nie komunistycznego prezydenta, na którego była mocna nagonka we wszystkich mediach jednak bez 'większych powodów'. Doceniam go chociażby z decyzji i zachowań względem Gruzji.
Zmarł w wyniku katastrofy smoleńskiej, która de facto zapewniła prezydenturę Bronisławowi Komorowskiemu oraz wygraną w wyborach Platformy, została wtedy mocno nakręcona spirala nienawiści do PiS'u, m.in. mówiąca o tym że po wyborach wszystkie place i ulice będą nazwane na cześć Lecha Kaczyńskiego, efekty tej propagandy widać do dzisiaj.
#prezydencirp #prezydent #polityka #politycy
@Amazing_High94: W sumie to mnie zawsze rozwala. Oni wszyscy są kurduplami, ale tylko tych dwóch się uczepili xD
Warto tez pamietac, ze jako prezydent byl wrecz całkowicie podporzadkowany bratu.
Co do SKOK-ów nie znalazłem ciekawego artykułu który pozwolił by mi wszystko dokładniej opisać, stąd też ograniczyłem się do sformułowania że jeśli chodzi o decyzję daleko mu było do ideału.
Niestety nie mogę już edytować tego wpisu
Nie napisałeś o słynnym psie Irasiad, nie zająknąłeś się o "małpie w czerwonym" czy już kultowym "spieprzaj dziadu". Nie ma nic o Borubarze czy Rokerze Pereiro. Albo o groźbach w stosunku do dziennikarki "Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie"
Mam dalej wymieniać? Spółka Srebrna,
@Jade: jakże nie ma?
Cytuję:
To nie jest to samo.