Wpis z mikrobloga

Mirki, czy ktoś ma korzysta lub korzystał kiedyś z przenośnego klimatyzatora w domu lub w pracy? Jeśli tak, czy był on faktycznie skuteczny, czy tylko wieje jak wentylator lub zimny nawilżacz? Bo zastanawiamy się z różowym nad zakupem takiego narzędzia - mamy małą sypialnię, naprzeciwko klatki schodowej z jednym oknem na wschód, czyli w ciepłe dni praktycznie niemożliwe jest wychłodzenie tego pokoju. Taka przenośna wentylacja to spoko pomysł, ale tylko jeśli faktycznie działa (czyli chłodzi pokój, a nie tylko dmucha w twarz strumykiem chłodnego powietrza).
Wołam #technologia #wentylacja (serio?) ##!$%@? #kiciochpyta
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ArtWrt147: mam przenośny klimatyzator, schładza około 20 metrów całkiem nieźle, a sypialnie około 10m to do 16 stopni nawet potrafi. Minus jest taki, że jest to cholernie głośne i nie da się siedzieć przy nim. Trzeba schłodzić i potem siedzieć. I w zasadzie każdy przenośny jest głośny.
  • Odpowiedz
@BajerOp: Dobrze wiedzieć, jak sprawdzałem to większość jest dość spora, ale są też takie małe na biurko; korzystasz z takiego towera, czy masz wersję kompaktową?
@plogi1: Wow, serio? Na takim Allegro ceny zaczynają się od 50zł, aczkolwiek tak taniemu nie zaufam, ale takie koło 200 to nawet wyglądają nieźle. Mówisz, że to też może być chłam?
  • Odpowiedz
@ArtWrt147: odpuść sobie przenosny klimatyzator - pieniadze wyrzucone w błoto, drzwi musisz miec otwarte bo on pobiera powietrze z urzadzenia i je wyrzuca na zawnatrz. a jak masz drzwi zamkniete to nie ma skad pobierac i znacznie gorzej działa. Najlepiej taki montowany na sciane, a jak masz wiecej kasy to są takie co sie montuje na wysokjości zwykłych grzejników - np z firmy fujitsu 5lat gwarancji
  • Odpowiedz
@ArtWrt147: Przenośny klimatyzator to taka średnia sprawa. Do schłodzenia skraplacza używa powietrza z pomieszczenia i wyrzuca je na zewnątrz pomieszcenia, w związku z tym musi być jakiś nawiew do skompensowania wyrzuconego powietrza, a nawiewać będzie powietrze o temperaturze takiej jak jest na dworze. :)
  • Odpowiedz