Wpis z mikrobloga

@Kosiash: Czy instalowanie windows server na osobistym komputerze w celu poznania tego oprogramowania i nauki jego obsługi jest szkodliwe dla tego używanego na co dzień? Czy lepiej w tym przypadku zainwestować pieniążki w drugi komputer do celów naukowych? Dziękuję z góry za poświęconą mi uwagę i merytoryczną odpowiedź.
  • 8
  • Odpowiedz
  • 1
Wirtualna maszynę łatwiej odpalić. Polecam VMware lub VirtualBoxa. Instalujesz tam system i korzystasz bez żadnych problemów. Poczytaj sobie :)
  • Odpowiedz
@eddub: Zainstalowałem już , działa, wydaje się być dobrym rozwiązaniem, nie muszę mieć drugiego sprzętu, dzięki za podsunięcie pomysłu. Poza tym może wiesz gdzie szukać materiałów naukowych stricte przygotowujących do pracy jako administrator sieci? Widziałem trochę już na youtube, ale więcej nie zaszkodzi :D Pozdrawiam
  • Odpowiedz
  • 1
@Kosiash administrator sieci czy administrator systemów? Bo jak sieci to warto przejechać całe CCNA zainstalować sobie cisco packet tracert i porobić kilka labow z yt , a jeżeli Windows serwer to bym proponował na początek utworzyć Domenę dołożyc jeszcze do wirtualki zwykły system np windows 8 etc dodać go do domeny i próbować zrobić GP ((np. podmienić uzytkownikom domeny tapetę, dograć zdalnie jakieś oprogramowanie) .
  • Odpowiedz