Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Natalia-_- +136
Chciałam niejako poruszyć temat tego wywiadu. Ogólne nie chciałam już nic pisać o wyborach, ale kurczę przesłuchałam wywiad z kobieta z konfederacji.
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Wg mnie znaki z odległościami umiejscawiania za węzłami drogowymi mają służyć kierowcom i im pomagać. Na znakach powinna być odległość do następnego węzła, żeby wiedzieć zawczasu, kiedy będę zjeżdżał. Kolejne miasta to najbliższe miasta powiatowe i wojewódzkie, ale nie więcej niż 5 - 6 miast. Większa ilość spowoduje, że znak będzie nieczytelny. Rzeczą wg mnie niedopuszczalną a stosowna u nas cały czas jest podawanie na jednym końcu Polski odległości do „miasta” na drugim końcu Polski. Po 1 – osób jadących przez całą Polskę jest zdecydowanie mniej niż jadących po niej. Po 2 – taka informacja może pojawić się, ale w odległości powiedzmy około 100 km przed granicą a nie na drugim końcu Polski. I po trzecie – wg mnie w czasach, gdy nie ma przejść granicznych z większości krajami, z którymi graniczymy, podawanie w Warszawie odległości do Świecka czy w Krakowie odległości do Jędrzychowic jest po prostu głupotą. Inna sprawa - rzeczą niedopuszczalną jest omijanie na znakach odległości do dużych ośrodków. Np. jadąc A2 nie ma często ile jest km do Łodzi. Tak samo jadąc drogą S8. Dlaczego – wg GDDKiA Łodź nie leży ani przy A2 ani przy S8. To gdzie leży – nad morzem? Przykłady.
Znak nr 1 - Autostrada A8 we #wroclaw w kierunku północno – wschodnim. https://www.google.pl/maps/@51.1325065,16.9364507,16.54z
To co pisałem powyżej. Znak wg mnie prawie całkowicie nie przydatny a bardzo drogi w wykonaniu. Na znaku podane tylko 4 miasta dla dwóch dróg. Brak informacji jaka jest odległość do najbliższego węzła, jak jest odległość do najbliższego miasta powiatowego, wojewódzkiego. Jest za to odległość do #warszawa i .... Budziska na granicy z Litwą. Czy ta informacja jest komuś potrzebna. Czy nie lepiej jak na znaku będzie odległość do Oleśnicy czy #lodz .?
#ciekawostki #technologia #motoryzacja
Ale już nawet nie o to chodzi, po prostu jak się zbliżam do węzła z inną drogą szybkiego ruchu, to dobrze wiedzieć w jakim kierunku prowadzi w obie strony. To mnie jakoś umieszcza w przestrzeni - aha, jestem między Poznaniem a Warszawą.