Wpis z mikrobloga

@Rivgen: @Gawith_Apricot: No nie do końca jest tak, że zmienia się tylko rozstaw, pozycja również się zmienia, bo przy szerszej kierownicy, by złapać chwyty, będziesz musiał pochylić się nieco bardziej niż przy węższej kierownicy. Nie jest to oczywiście jakaś drastyczna zmiana, by wymuszała zmianę mostka, ale jednak nachylenie ciała się zmienia. Obrazowo mówiąc, bardziej kładziesz się na kierownicy.
@hedgie: No właśnie tak mi logika podpowiadała, że pozycja będzie lekko pochylona dlatego stąd moje pytanie. A wiesz może czy na szerszej kierownicy jeździ się bardziej komfortowo? Chodzi mi o jazdę miejską i lasy.
@Gawith_Apricot: Szersza kierownica pomaga w lepszym pokonywaniu zakrętów czy trudnych tras lub tras z przeszkodami. Masz większe panowanie nad zakresem skrętu, bo szersza kierownica pozwala Ci na bardziej precyzyjny dobór wymaganego zakresu ruchu kierownicą. W mojej ocenie szersza kierownica jest dużo bardziej komfortowa na trasy poza miastem (góry, lasy). Jest po prostu bardziej wrażliwa na ruch ręką (skręcanie). Jak masz możliwość, to podjedź gdzieś i przymierz się do 660-670mm. Ja dla
@Gawith_Apricot:
a zmieniasz bo...? taka moda czy czujesz, że Ci to potrzebne?
bo jak sobie kręcisz gdzieś po jakimś szuterku a nie ciśniesz zjazdy po rockparkach i korzeniach to spokojnie możesz zostać przy swojej.
Ktoś tam wyżej pisał o precyzyjnym "kierowaniu" i wrażliwości na ruch... no to ja nie do końca się z tym zgadzam i fizyka też xD bo krótka kiera jest o wiele bardziej wrażliwa BO KRÓTSZA DŹWIGNIA =
P.....4 - @Gawith_Apricot: 
a zmieniasz bo...? taka moda czy czujesz, że Ci to potrz...

źródło: comment_nvBKYr6xwkFR3RGdc6KlomGl5sakzZcd.jpg

Pobierz