Mirony spod tagu #laptopy #komputery szukam lapka do pracy. Zależy mi na 8GB RAM, 256 GB SSD, i7. Głównie do #programowanie trochę fotoszopa i netflixa. Macie coś godnego polecenia, może nawet z gorszym parametrami?
@agent_resistance: zwróć uwagę na matrycę przede wszystkim. Ja kupiłem Dell 7559 z fullHD i teraz mam mały problem bo ta matryca średnio się nadaje do programowania. Wzrok się bardzo męczy i muszę podpinać zew. moniotr
@tjmps: u mnie ekran nie jest za ciemny. Przy FullHD Na 15" wyświetlaczu czcionki są ledwo widoczne. Da się to przeskalować ale zarówno w netbeansie jaki i intellij obraz przestaje być ostry. Na innych laptopach nie miałem tego problemu. Lepiej się sprawowały laptopy z rozdziałką 1440x900 niż FHD
@agent_resistance: Xiaomi Notebook Pro i5 8250U, MX150, 8GB RAM, 256 GB SSD za 2930 zł. Z kuponem, którego wygoogluje. Kupi go w Chinach. I na dostawę czeka się miesiąc. Brat ma, poleca. i5-U vs i7-U
@agent_resistance: Jakiś budżet? Preferowane marki? Jaki OS?
I celowałbym raczej w 16GB RAMu, nawet jeśli przez to miałoby nie starczyć $$ na i7.
za 2930 zł. Z kuponem, którego wygoogluje. Kupi go w Chinach. I na dostawę czeka się miesiąc. Brat ma, poleca.
i5-U vs i7-U
Komentarz usunięty przez autora