Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +467
Syn wziął piłkę gimnastyczną na łóżko, przykrył się kołdrą i zaczął się turlać. Po chwili słyszę charczenie. Zaglądam, a ten zaklinowany na piłce pod kołdrą. Wyciągałem go jak z pułapki chłop 6 lat na karku, a rozum odziedziczył po ojcu. Jeszcze inspekcja szyi i ojcowskie "wody się napij" jakby to było lekarstwo na całe zło tego świata. Jakbym to żonie wytłumaczył, że mi się młody połamał pod kołdrą jak ja mecz oglądałem.

p3sman +121

źródło: comment_jrRS5btKhRL45rsXlXwq8PASvK1h8Zgb.jpg
Pobierzźródło: comment_1cyeu8ErQourDr0p5DN6nhSrEiPAIF1Y.jpg
PobierzxD
Więc to ma wspólnego, że zbrodnie państwa kapitalistycznego można tak samo wymieniać jak zbrodnie państwa komunistycznego. Taka już rola śmiesznych obrazków.
To nie jest rola śmiesznych obrazków ale zwykła głupota.
Komentarz usunięty przez autora
@Kampala: co?
@Kampala: kapitalizm nie forsuje rewolucji społecznej ani określonej normy ustrojowej, sam w sobie nie jest nawet filozofią polityczną. Polecam wrócić do podstaw z zakresu politologii.
"Własność gruntów jest absurdem."
Eh, namnożyło się w ostatnich latach tego czerwonego robactwa.
Ano, XIX wiek to już czasy kapitalizmu w pełnej krasie. Przykro mi.
Kapitalizm centrum to niewolnictwo peryferii, czyli kolonializm w pełnej krasie.
@Kampala: I w ciągu niespełna 2 wieków udało się uporać z podstawowym problemem niewolnictwa, którego żadna inna kombinacja systemu politycznego i ekonomicznego nie była w stanie wcześniej ugryźć od 200 tys. lat, pomimo istnienia wszelkiego rodzaju ustrojów politycznych i kulturowych opartych również o osławioną demokrację, egalitaryzm, demokrację bezpośrednią, itp itd.
I (co zabawne) niezależnie od istniejącego w danym momencie na