Aktywne Wpisy

MonazoPL +81
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 900 zł
Pobierz
Blackhorn +318
Ale mnie krindż łapie za każdym razem jak sobie przypomnę jak nie rozumiałem PPK, posłuchałem kuców i się z niego wypisałem na 2 lata.
#gielda #oszczedzanie
#gielda #oszczedzanie

źródło: comment_jrRS5btKhRL45rsXlXwq8PASvK1h8Zgb.jpg
Pobierzźródło: comment_1cyeu8ErQourDr0p5DN6nhSrEiPAIF1Y.jpg
PobierzxD
Więc to ma wspólnego, że zbrodnie państwa kapitalistycznego można tak samo wymieniać jak zbrodnie państwa komunistycznego. Taka już rola śmiesznych obrazków.
To nie jest rola śmiesznych obrazków ale zwykła głupota.
Komentarz usunięty przez autora
@Kampala: co?
@Kampala: kapitalizm nie forsuje rewolucji społecznej ani określonej normy ustrojowej, sam w sobie nie jest nawet filozofią polityczną. Polecam wrócić do podstaw z zakresu politologii.
"Własność gruntów jest absurdem."
Eh, namnożyło się w ostatnich latach tego czerwonego robactwa.
Ano, XIX wiek to już czasy kapitalizmu w pełnej krasie. Przykro mi.
Kapitalizm centrum to niewolnictwo peryferii, czyli kolonializm w pełnej krasie.
@Kampala: I w ciągu niespełna 2 wieków udało się uporać z podstawowym problemem niewolnictwa, którego żadna inna kombinacja systemu politycznego i ekonomicznego nie była w stanie wcześniej ugryźć od 200 tys. lat, pomimo istnienia wszelkiego rodzaju ustrojów politycznych i kulturowych opartych również o osławioną demokrację, egalitaryzm, demokrację bezpośrednią, itp itd.
I (co zabawne) niezależnie od istniejącego w danym momencie na