Aktywne Wpisy
Leotard00 +75
Czy warto przejąć małe gospodarstwo po dziadku, które potrzebuje dużo pracy, żeby w miarę to się toczyło? Lokalizacja jest dobra, bo jest to zagłębie uprawy warzyw i owoców w Polsce i wokół jest wiele skupów, ludzie na ogół sobie nieźle z tego żyją.
Niestety nie wiem czy sobie poradzę z tym ale bardzo lubię pracę przy warzywach i sprawia mi przyjemność.
Z pracą u mnie jest ciężko i nie chce mi się
Niestety nie wiem czy sobie poradzę z tym ale bardzo lubię pracę przy warzywach i sprawia mi przyjemność.
Z pracą u mnie jest ciężko i nie chce mi się
Tumurochir +844
Mazurek na Kanale Zero o przeszukaniu domu Ziobry:
I o rozliczaniu PiSowców:
Czas na ostrzeżenie. Karma wraca, panowie. Jeżeli kiedyś PiS wróci do władzy to nie będzie się patyczkował. Na miejscu Hołowni nie kupowałbym córce laptopa. Na miejscu Kosiniaka-Kamysza nie kupowałbym telefonu synkowi, który ma się narodzić. Dlatego, że zanim dorosną, to im PiS te telefony zabierze. Karma wraca i to wam potem wejdą na chatę o 6 rano.
I o rozliczaniu PiSowców:
Politycy nowej większości
Gulasz to danie bardzo proste, wywodzące się z tradycji pasterskich. Składniki na gulasz kupicie w każdym polskim markecie, a jego przygotowanie jest dość szybkie więc możecie zrobić go nawet na dzisiejszy późniejszy obiad. Na Węgrzech często przygotowywane w kociołkach (bograczach) na ogniu. Gulasz to bez wątpienia danie narodowe Węgrów. Zupa jest bardzo wyrazista, oparta na mięsie, cebuli i papryce czyli tym czego w kuchni węgierskiej jest pod dostatkiem.
Jak kiedyś wspominałem, mój kolega Węgier jest kucharzem i pomagał przygotować mi ten przepis za co mu bardzo dziękuje, bo węgierski jest językiem którego wcale nie ogarniam a gulasz występuje w wielu różnych wersjach. Tutaj prezentuje wam wersję tradycyjną, która często w domach poddawana jest modyfikacjom (czasem np. zamiast pojedynczych przypraw używa się dla wygody tylko kostki rosołowej, itp.).
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
Czekam na wasze opinie oraz zdjęcia waszych zup w tagu gotujzwykopem (oznaczajcie mnie ;).
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
Kuchnia węgierska słynie z ostrych potraw, a ty jakie wolisz?
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Komentarz usunięty przez autora
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...