Borusewicz, wicemarszałek senatu, przyszedł sobie prywatnie, jak co tydzień na grób żony (nie protestować, miał siatkę zniczy i ubrany casualowo). Miał pecha, trafił na ekshumację jakiegoś smoleńsczyka. Cmentarz odgrodzony kordonem policji i wojska, a odwiedzający groby ludzie mają w---------ć. Borusewicz nie uprosił się o prokuratora, ani dowódzcę kordonu. Policjant stwierdził, że mogliby użyć broni palnej w razie konieczności. To już k---a obywatel nie może sobie wejść na cmentarz by odwiedzić bliskich? Niech odgrodzą sektor z ekshumacją i tyle, a nie cały cmentarz.
@Andreth: Naprawdę jesteś trochę "normalna i inteligentna inaczej". O ekshumacji decyduje prokuratura i sąd. Takie jest prawo. Policjant na służbie ma prawo użyć broni. Takie jest prawo. Nie prawo PiS. Prawo z zasady. Nie w Polsce. Na świecie.
z początku myślałem, że te cyrki z "walką o wolność" to są wymysły KODziarzy
@arekdomek: "Kodziarze" (ci ideowi, na początku), to w wiekszości była stara Solidarność. Ludzie doświadczeni. Doskonali wyczuli smród wracającego autorytaryzmu. (Poza tym człowiek w miarę ogarniety wiedział, jaka jest rola Trybunału Konstytucyjnego w państwie.) Że do KOD się szybko dorwały różne cwaniaczki, to się skończyło jak skończyło...
@Andreth: co mi z tych praw, skoro zabierają mi więcej jak połowę wypracowanych pieniędzy i takie dziadostwo dostaję jak III/IV RP;) A co do Pelikanów to nigdy nie byłem takim idiotą, aby głosować na PO, PiS czy Nowoczesną jak u Ciebie. Więc serio weź przestań chodzić na wybory, bo tylko szambo z tego kraju robisz;)
Borusewicz nie uprosił się o prokuratora, ani dowódzcę kordonu. Policjant stwierdził, że mogliby użyć broni palnej w razie konieczności. To już k---a obywatel nie może sobie wejść na cmentarz by odwiedzić bliskich? Niech odgrodzą sektor z ekshumacją i tyle, a nie cały cmentarz.
#dobrazmiana #bekazpisu #bekazpodludzi
nie wiem czy tagować #polityka ale ok, niech będzie
@arekdomek: "Kodziarze" (ci ideowi, na początku), to w wiekszości była stara Solidarność. Ludzie doświadczeni. Doskonali wyczuli smród wracającego autorytaryzmu. (Poza tym człowiek w miarę ogarniety wiedział, jaka jest rola Trybunału Konstytucyjnego w państwie.) Że do KOD się szybko dorwały różne cwaniaczki, to się skończyło jak skończyło...