Aktywne Wpisy
jmuhha +32
Wyszlam do pracki (。◕‿‿◕。)
powiedźcie mi dziś coś miłego
powiedźcie mi dziś coś miłego
NarciarzFarciarz +221
Witam, czas na kolejny wpis z serii #emigracja do #kanada
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
Podzielę się z Wami czymś.
Ja raz umieralem. Mój organizm był w stanie 'awaryjnym'
Kiedyś, kilka lat temu miałem wypadek..
Wyrzucilo mnie zza kierownicy i uderzylem w drzewo.
Leżałem pod tym drzewem w agonii.
Umieralem.
Walczylem o każdy oddech.
Nigdy tak mocno nie chciałem żyć. Tak jak w tamtym momencie, kiedy każdy oddech miał być ostatnim.
Mialem połamane zebra, rozwarstwienie aorty, w płucach zebrała się krew i czułem, że umieram.
Nigdy życie nie było tak piękne. Każde zdzblo trawy krylo za sobą historie. Każda grudka ziemi była oddzielna opowieścią.
Kiedy umierasz chwytasz się każdej chwili.
Ironia - chcesz żyć.
A dzień wcześniej chciałeś umrzeć?
Nie docenisz tego dopóki nie przeżyjesz.
Nie warto umierać.
Na to zawsze jest czas. Ziemia zawsze gotowa. Zawsze przyjmie.
Do ziemi zawsze zdążysz.
Niestety prawda
Komentarz usunięty przez autora
@kajelu: Ja pierdziu, poznalem dopiero druga osobe w zyciu ktora wie co to za film :P jeden z lepszych polskich a totalnie nieobecny w swiadomosci ludzi, a szkoda.
Komentarz usunięty przez autora