Aktywne Wpisy
Uuroboros +215
Usiądź przy ogniu i ogrzej się zanim ruszymy znów w dół strumienia
#pixelart
#pixelart
JerryManson +11
Czy u was w domu też jak pytaliście się gdzie ktoś jest to rodzice odpowiadali wam "a utopił się w maślance"?
ja to w kwestii religii to wyobrazam sobie to tak, ze nasz katolicki Bog istnieje, istnieje Allach, Budda, ba! nawet Zeus, Ra itd.
I że oni wszyscy grają sobie w jakieś #ageofempires czy inna strategie i każdy ma ludzi swojej wiary którymi steruje, może przekabacac ludzi innej wiary na swoja strone itd xD no i ten co zasiedli caly swiat ludzmi z wyznaniem jego religii wygrywa xD oczywiscie nasz Bóg to dyplomata, latający potwór spaghetti sobie chilluje i nie angażuje się w tą gre wcale, a Allach gra agresywnie posyłając samobójców w imię boga xD No a Zeus z----ł i odpadł i grzeje ławę teraz zanim jego lud zaczął chociaż samochodami jeździć xD
#rozkminy
Komentarz usunięty przez autora
@Acetylocholina: fakt, doedukowałam się już ;p no ale to taka rozkmina tylko i luzne mysli ;p
@Cortez90: ehh.... masakryczny skok logiczny
@Cortez90: tak powaznie to takie zdanie mam na temat każdej religii :P
@Cortez90: a skąd wiadomo, że jak @Doman_60 już wspomniał to Bóg nie jest czarnym charakterem? A może to u szatana jest chill i raj, a Bog tylko stworzyl propagande jaki to szatan nie jest zly i ludzie slepo za tym ida xD Poza tym to Bóg zesłał
Niezupełnie. To o czym mówie wynika również z tego że mam pewne doświadczenia jeżeli chodzi o wschodnie, indyjskie techniki wpływające na duchowość człowieka. Zaawansowane techniki, o których nie mogę opowiedzieć nie tylko przez internet, również na żywo mało
@Cortez90: znowu coś zakładasz, wydaje mi się bez dobrego powodu, człowiek może nie być powołany do niczego, człowiek może po prostu być, tyle
Odnosząc się do reszty, nie wątpię w Twoją historię. Nie wiem też na ile mogę porównać swoją, ale też przeżyłem i doświadczyłem paru "mistycznych" momentów, jednak ja osobiście nie czuję się
Możesz tak sądzić, ale to nie ma znaczenia. Jeżeli dużo interesujesz się nauką, może masz jakiegoś idola który mówi że Boga nie ma, albo nie podoba Ci się to co robią religie i trzymasz się z daleka od tego to ok - to nie ma wielkiego znaczenia. Chodzi tak naprawdę o Twoje zycie i to jedyne co się liczy. Ile ciepła
@Cortez90: staram się raczej podnosić, chociaż wolę spędzać czas sam lub z możliwie małą ilością znanych mi osób, nie jestem zbyt socjalnym osobnikiem ;p