Wpis z mikrobloga

Wracając do tego wpisu. Byłem oglądać i pozwolę sobie przekleić to co napisałem na forum alfy ale nikt mi nie odpisał :<

- miało trochę rysek (jak to kilkuletnie auto w końcu)

- prawe lusterko trzepało się na postoju z włączonym silnikiem (poduszka koło rozrządu do zrobienia?)

- czujnik zapięcia pasów pasażera z przodu nie działał (chyba że da się to gdzieś wyłączyć a ja nie wiem )

- trochę mało oleju miał, i ogólnie płynów

- miałem wrażenie że troszkę obroty skaczą, ale minimalnie bo nie było tego widać na wskazówce (może to od tego dłuższego >stania? chociaż chodził odpalony dłuższy moment)

- miałem wrażenie że coś mu tam z rury wydechowej ulatuje, ale w sumie to nie wiem czy to nie jest zwykła sprawa po prostu - >ja to do kopciuchów przyzwyczajony jestem

- owady w tylnej lampie

Pewnie jakieś drobnostki by się tam jeszcze znalazły, z raportu autodna wynika że nie miał przygód (zresztą śruby na lampach z przodu byly nieruszane, i w kilku innych miejscach też nie widziałem żeby coś było ruszane)

No i teraz pytanie do was, sprzedawca zszedł z ceną do 42k - warto czy nie warto?

Generalnie handlarz dał kluczyki od auta, przyniósł prostownik i zostawił nas w spokoju, nie wiem czy jechać i targować się jeszcze czy może omijać to z daleka :\

link do ogłoszenia na otomoto

#alfaholicy #motoryzacja #alfaromeo
  • 2
- czujnik zapięcia pasów pasażera z przodu nie działał (chyba że da się to gdzieś wyłączyć a ja nie wiem )

@tajek: przez MESa da się wyłączyć sygnał dźwiękowy w Fiatcie, więc na 99% w Alfie też. Tym bym się nie przejmował.